Lokale winkeliers kunnen gebruik maken van bezorgplatform boodschapjes.com

24 maart 2020
Foto: Boodschapjes.com

Ondernemers die zijn getroffen door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen gebruikt maken van het bezorgplatform Boodschapjes.com. Dit online platform voor lokale winkeliers die boodschappen bezorgen, wordt kosteloos ter beschikking gesteld aan gedupeerde ondernemers.

Het platform Boodschapjes.com wordt normaal gesproken gebruikt door lokale supermarkten en speciaalzaken die on-demand bezorgen. Vanwege alle ontwikkelingen rondom het coronavirus laat het platform nu ook ondernemers toe die gedupeerd zijn door de uitbraak van het coronavirus en alternatieven zoeken om hun aanbod kwijt te kunnen.

Dagelijks boodschappen

Aanbieders van de 'dagelijkse boodschappen, kunnen de komende periode kosteloos gebruik maken van het platform. Lucy Eind, oprichtster van het platform, vertelt: "In deze tijden zijn we coulant. Naast detailhandelaren zijn bijvoorbeeld ook kwekerijen, foodproducenten en horecaleveranciers die gedupeerd zijn en alternatieve afzetkanalen zoeken welkom."

Ambulante handel

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ambulante handelaars "Naast lokale winkeliers zien we ook een toename van ambulante markthandelaren die zich aanmelden voor het boodschappenplatform" zegt Lucy. "De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt om de ambulante handel module versneld te implementeren zodat marktkooplui ook effectief gebruik kunnen gaan maken van het platform. Zij zien momenteel een daling van hun omzet daar er massaal markten worden geannuleerd."

Lokale ondernemers

Boodschapjes.com heeft de techniek, capaciteit en deelt kennis in de vorm van een Online Academy, en stelt dit gratis ter beschikking aan ondernemers die halsoverkop gaan starten met hun eigen bezorgservice. “We dragen graag bij aan het zichtbaar maken van partijen die dit momenteel hard nodig hebben. Juist lokale ondernemers zijn in deze tijden belangrijk om te steunen daar zij een essentieel onderdeel zijn van de voedselketen. Bij deze roep ik dan ook mensen op om vooral aankopen te doen bij gedupeerde ondernemers. Zo houden we de Nederlandse economie draaiende waar mogelijk, voorkomen we derving van producten en kan de druk er enigszins af bij de grotere partijen die hun handen momenteel even vol hebben”, besluit Lucy.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?