Limonademerk Neko Jusu introduceert Japans schaafijs

Vakblad IJs!_Kakigori

Limonademerk Neko Jusu introduceert in de zomer van 2018 Japans schaafijs, genaamd Kakigori. Deze foodtrend was eerder al populair in Japan, Zuid-Korea en Hawaii. Van 30 juli t/m 1 augustus kunnen consumenten het ijs gratis proeven in de pop-up store in de Amsterdamse Jordaan.

Kakigori

In Nederland kennen we al Surinaams schaafijs. Kakigori is het Japanse antwoord. Het ijs wordt net zoals Surinaams schaafijs gemaakt met siroop, maar onderscheidt zich door het gebruik van diverse toppings zoals kokosroom, matcha pasta, gecondenseerde melk en vers fruit.

Neko Jusu maakt de siropen voor het schaafijs van dezelfde ingrediënten als Neko Jusu limonade. Deze limonade bevat geen toegevoegde smaak- of kleurstoffen. Het bestaat uit ingekookte vruchten, kruiden en een gematigde hoeveelheid suiker. Dit maakt Kakigori een natuurlijker alternatief voor het gangbare schaafijs.

Neko Jusu

De Amsterdamse Camille Parthesius ontwikkelde het limonademerk Neko Jusu in de periode dat ze werkte als ramenchef. De naam Neko Jusu komt uit het Japans. Het laat zich vertalen als kattensap of in het Engels Pussy Juice.

Lees ook
Japanse wetenschappers maken ijs dat niet smelt

Japanse wetenschappers maken ijs dat niet smelt

Een van de kenmerkende eigenschappen van ijs is dat het smelt. Onderzoekers van de Kanazawa-universiteit in Japan hebben daar iets op gevonden. Zij ontwikkelden ijs dat drie uur in kamertemperatuur kan liggen zonder te smelten. Ook als de onderzoekers vijf minuten warme lucht op het ijs blazen, behoud het zijn vorm. Om het smeltpunt van ijs te verhogen,...

Gouden ijsje in Japan

Gouden ijsje in Japan

KANAZAWA (Jap.) - In het Hakuichi Café in Japan kun je vanaf nu een ijsje eten dat in echt goud is gewikkeld. De Japanse winkel brengt extra glamour in de vorm van een softijsje gewikkeld in gouden folie. De folie is eetbaar, maar heeft nagenoeg geen smaak. Het ijsje kost 1000 Japanse yen, ongeveer €8,10. Verschillende kopers deelden enthousiast foto’s...