Laatste dag IJs-Vak in het teken van Golden Dreams-ijs

Demo IJs-Vak Golden Dreams

Op de derde dag van IJs-Vak stond het ‘Golden Dreams’-ijs centraal. Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms ontwikkelde het Golden Dreams-ijs. Een ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen.

Op 24 maart, de Europese dag van het ambachtelijk ijs, verkopen ijsmakers dit ijsje en doneren de opbrengst aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum. De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum werkt samen met Dream Rides om de 24ste geld op te halen voor het programma “Maximaal Bewegen” van het Prinses Máxima Centrum. IJsalons in Nederland zijn uitgenodigd om mee te doen door het ijsje op deze datum aan hun assortiment toe te voegen. Wie dit ijsje op het 24ste koopt, steunt op deze manier het programma.

Op IJs-Vak maakte ijsmaker Mastos Aerdt het ‘Golden Dreams’-ijsje zonder toegevoegde suikers. Hij liet zien en proeven dat ijs zonder toegevoegde suikers net zo lekker kan zijn en dat dit de structuur en de schepbaarheid van het ijs niet beïnvloedt. Met een speciale combinatie van polydextrose, isomalt, sucralose en voedingsvezels kunnen ijsmakers snel en gemakkelijk ijs maken.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Programma Europese Dag van het Ambachtelijk IJs

Morgen, op 24 maart, is het de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op het programma staat onder andere de verkoop van het Golden Dreams-ijsje voor het Prinses Máxima Centrum en live muziek van twee winnaars van het Prinses Christina Concours.

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...

SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

SVH Meesterijsbereiders op IJs-Vak: ijsontbijt, workshop en ijsbuffet

De SVH Meesterijsbereiders waren duidelijk aanwezig op IJs-Vak. Ze trapten de beurs af met het ijsontbijt, streden om het beste meesterlijke ijsje, gaven de workshop ‘Desserts maken’ en verzorgden een Meesterlijk IJsbuffet op het IJsVak Gala.