Laan zet broodje ijs weer op de kaart

10 maart 2015

ROSMALEN - Tijdens de vakbeurs Bakkersvak, die 8 en 9 maart in Autotron Rosmalen plaatsvond, zette Laan Heiloo BV de brioche in de schijnwerpers. "Vandaag verkopen we broodjes aan bakkers", grapt directeur Klaas Klaver. Laan deelde de stand met Woertman en Valmar Benelux. De brioches vormen een heerlijke combinatie met ijs, demonstreert Klaver.

De stuksverpakte brioches worden geproduceerd bij een Siciliaans bedrijf. "In Italië is het heel gebruikelijk om een broodje met ijs als ontbijt te nuttigen. Maar daar hebben ze het klimaat ook mee. Wat een Nederlandse bakker natuurlijk wel kan doen, is het broodje ijs aanbieden tijdens het lunchmoment."

LAAN_briochemetijs3-200x300De brioche wordt opengesneden, gaat 10 minuten in de magnetron en vervolgens wordt het warme broodje gevuld met twee bollen ijs. "Hiervoor kun je zo 4,50 euro vragen", rekent Klaver. De stuksprijs van een briochebroodje ligt op 1,05 euro. De blisterverpakkingen worden verkocht per 98 stuks in een doos en de broodjes hebben een houdbaarheid van drie maanden.

 

Altijd op de hoogte blijven?