Laan zet broodje ijs weer op de kaart

ROSMALEN - Tijdens de vakbeurs Bakkersvak, die 8 en 9 maart in Autotron Rosmalen plaatsvond, zette Laan Heiloo BV de brioche in de schijnwerpers. "Vandaag verkopen we broodjes aan bakkers", grapt directeur Klaas Klaver. Laan deelde de stand met Woertman en Valmar Benelux. De brioches vormen een heerlijke combinatie met ijs, demonstreert Klaver.

De stuksverpakte brioches worden geproduceerd bij een Siciliaans bedrijf. "In Italië is het heel gebruikelijk om een broodje met ijs als ontbijt te nuttigen. Maar daar hebben ze het klimaat ook mee. Wat een Nederlandse bakker natuurlijk wel kan doen, is het broodje ijs aanbieden tijdens het lunchmoment."

LAAN_briochemetijs3-200x300De brioche wordt opengesneden, gaat 10 minuten in de magnetron en vervolgens wordt het warme broodje gevuld met twee bollen ijs. "Hiervoor kun je zo 4,50 euro vragen", rekent Klaver. De stuksprijs van een briochebroodje ligt op 1,05 euro. De blisterverpakkingen worden verkocht per 98 stuks in een doos en de broodjes hebben een houdbaarheid van drie maanden.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

Eerste dag van vakbeurs Bakkersvak & IJs-Vak in beeld

De eerste dag van vakbeurs Bakkersvak en IJs-Vak zit erop. Exposanten toonden hun laatste innovaties. In het kennistheater en op het brancheplein waren verschillende presentaties. En er waren demostraties van het Dutch Pastry Team en wedstrijden op het IJsplein. Hoe zag de eerste dag eruit?

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Deelnemers Gouden IJscreatie bekend

Morgen, op 6 maart vindt tijdens IJs-Vak op het wedstrijdpodium de strijd om de Gouden Creatie plaats. Voorafgaand aan deze vakwedstrijd maakt het Ambachtelijk IJscentrum de dertien deelnemers bekend.