la Fève en Winefair introduceren wijnbonbons

MAASTRICHT - Chocolatier Geert-Jan Heesterbeek en Winefair introduceren exclusieve wijnbonbons. Heesterbeek – winnaar van de lekkerste bonbon in Nederland – heeft samen met het la Fève-team vijf chocolaatjes van aperitief tot dessert samengesteld. De bonbonlijn is geïnspireerd op klassieke Franse gerechten.

Meesterwerken

La Fève chocolade en desserts verdeelt vanuit zijn atelier in Maastricht bonbons over heel Nederland, België en Duitsland. Het atelier produceert kleine handgemaakte meesterwerken. Door vernieuwde technieken en unieke vormen zijn de lekkernijen terug te vinden in diverse toprestaurants en exclusieve winkels.

Wijn

Bij elke bonbon die Geert-Jan ontwierp, hoort een exclusieve wijn. "Voor deze selectie deden we beroep op wijn- en gastronomiejournalist Frank van der Auwera", aldus Stefan Frissen, organisator van Winefair. "Zorgvuldig koos hij combinaties die de smaakpapillen doen prikkelen.”

Chocolademenu la-feve-1-300x200

  • Het resultaat van de samenwerking is het volgende chocolademenu:
  • 1. Apéritif / Amuse

Bonbon met een zachte gelei van champagne en komkommer met een chocolade ganache van oester en zeewater.

  • 2. Entrée

Bonbon met een zachte gelei van riesling en gebakken biologische ganzenlever met een chocolade ganache van zwarte truffel en rode bietjes.

  • 3. Entremet

Bonbon met een zachte gelei van chardonnay en saffraan met een chocolade ganache van Oosterschelde kreeft en venkel.

  • 4. Plat

Bonbon met een zachte gelei van cabernet-sauvignon met een chocolade ganache van de barbecue gegrilde entrecôte en een marshmallow van bearnaise saus.

  • 5. Dessert au fromage

Bonbon met een zachte gelei van rode port met een chocolade ganache van Roquefort en een stukje gekonfijte peer.

Lees ook
Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

European Pastry Cup tijdens Sirha Europain

Van 26 tot en met 29 maart staat de vakbeurs SIRHA Europain gepland. De vakbeurs staat in het teken van de Franse bakkerij en vindt plaats in hal 1 van de Porte de Versailles in Parijs. Tijdens deze vakbeurs vinden ook de vakwedstrijden European Pastry Cup 2022 en de Franse kwalificaties voor de competities plaats.