Kleine taartjes van Petit Gâteau

petit gateau

In Kleine taartjes van Petit Gâteau laat Meike Schaling zien hoe je minimini’s maakt: de beroemde kleine taartjes van Petit Gâteau met elk dezelfde bodem en een unieke vulling.

Schaling had een vertaalbureau in Parijs maar koos uiteindelijk voor het beroep van patissier. In Amsterdam begon ze Petit Gateau. In het mooi vormgegeven boek wordt één basis-deegbodemrecept beschreven, aangevuld met recepten van zestig verschillende soorten vullingen, zoals crèmes, chocolade, fruit en crumbles. Daarnaast legt de auteur methoden uit om fruit te pocheren, te bakken of te karamelliseren. De mooie foto’s en duidelijke recepten maken het boek af.

Bakkers in bedrijf bracht voor het eerste nummer van 2019 een bezoekje aan Meike Schaling en haar bakkerij. Lees dit terug online of lees het gehele artikel in Bakkers in bedrijf 1-2019.

Kleine taartjes van Meike Schaling is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Kleine taartjes | ISBN: 9789021568591 | Prijs: 18,50

Dossiers
Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Open House PreGel Benelux

Open House PreGel Benelux

Op maandag 10 februari organiseert PreGel Benelux haar jaarlijks terugkerende Open House. PreGel is een Italiaans familiebedrijf dat vandaag de dag uitgegroeid is tot wereldleider op het gebied van ingrediënten voor ijs en patisserie. Verspreid over de hele wereld heeft het bedrijf meer dan 20 filialen en 25 International Training Centers.

Copy Pastry - Jurgen Koens

Copy Pastry - Jurgen Koens

“Dit boek is een allemansvriend: de hobbykok of -bakker kan zijn niveau opkrikken en de vakman kan zich laten inspireren”, aldus Jurgen Koen in het voorwoord van Copy Pastry. Met dit boek wil hij laten zien dat je met de basics onder de knie, de meest uiteenlopende en verrassende combinaties kunt maken. Dan kun je gaan kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk,...