Kennis Hygiëne en Wetgeving IJscentrum geborgd

Vakblad IJs!_Houwersgroep

De komende jaren staat het IJscentrum weer garant voor up-to-date kennis over Hygiëne en Wetgeving, dankzij de vertrouwde samenwerking met de Houwers Groep en de nieuwe samenwerking met Bureau de Wit. De twee gerenommeerde controlebedrijven op het gebied van Hygiëne en Wetgeving tekenden de afgelopen week de samenwerkingsovereenkomst met het IJscentrum.

Houwers Groep

De Houwers Groep is een geaccrediteerd inspectiebedrijf op het gebied van voedselveiligheid. Bij het IJscentrum zal de Houwers Groep zich voornamelijk bezighouden met de inhoud van het lesmateriaal.

Vakblad-IJs_Bureau-de-Wit-230x300 Bureau de Wit

Bureau de Wit is een onafhankelijke en landelijk opererende organisatie voor controle en advies over voedselveiligheid, waterveiligheid en luchtveiligheid. De organisatie zal zich bij het IJscentrum met name richten op de controles en bemonstering tijdens de examens.

Dankzij deze samenwerkingsovereenkomsten staat het behalen van een IJscentrumdiploma garant voor veilig en verantwoord werken tijdens het examen.

IJscentrum – Wageningen

Voor het IJscentrum is sponsoring is noodzakelijk om de toegang tot de opleidingen en examens zo laagdrempelig mogelijk te houden. Op deze wijze kan de professionalisering van de ambachtelijke ijsbranche op niveau worden gehouden houden. Sinds de oprichting van het IJscentrum (1999) is dit ook altijd de insteek geweest. Dankzij de support van alle partners is dit ook een succes geworden. Het IJscentrum streeft daarom naar een nauwe samenwerking met alle belangrijke partijen in deze sector.

Lees ook
IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren. Kennisinstelling Het IJscentrum is sinds haar oprichting in...

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

Weektraining Cursus IJsbereider start 25 maart

De weektraing van de cursus IJsbereider gaat 25 maart van start. Deelnemers leren in 5 dagen ambachtelijk ijsmaken en de basis van grondstoffenkennis en receptuurberekenen. Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers klaar voor het examen IJsbereider. Er zijn nog plaatsen vrij voor deze cursus. Meer informatie over de inhoud en de kosten is te...

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...