Kees Baars wint Gelato Festival Challenge

6 maart 2018

Kees Baars van IJssalon Ijsie Prima (Callantsoog) is Nederlands Kampioen Gelato geworden met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. Hij won hiermee de Gelato Festival Challenge, gehouden bij de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem.

De wedstrijd telde 26 deelnemers. Naast de nationale titel heeft Baars ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. Dit geldt ook voor de nummer twee van de challenge, Ilse Kennis van IJssalon De Smaak (Reusel) met haar Lemon Crunchy Almond. IJssalon De IJskuip (denekamp) Van Erik Kuiper is derde geworden met de ijssmaak Boerendans met custard van advocaat en chocolade.

In IJssalon Ijsie Prima staan traditie, toewijding en kwaliteit centraal. Zij gaan voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en ijscreaties.

De prijs voor Next Generation= -30  ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs uit Wassenaar. Hij heeft gewonnen met zijn Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen. Matthijs Bollen trekt in 2019 naar het EK voor jongeren.

Altijd op de hoogte blijven?