Kees Baars wint Gelato Festival Challenge

ijs

Kees Baars van IJssalon Ijsie Prima (Callantsoog) is Nederlands Kampioen Gelato geworden met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. Hij won hiermee de Gelato Festival Challenge, gehouden bij de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem.

De wedstrijd telde 26 deelnemers. Naast de nationale titel heeft Baars ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. Dit geldt ook voor de nummer twee van de challenge, Ilse Kennis van IJssalon De Smaak (Reusel) met haar Lemon Crunchy Almond. IJssalon De IJskuip (denekamp) Van Erik Kuiper is derde geworden met de ijssmaak Boerendans met custard van advocaat en chocolade.

In IJssalon Ijsie Prima staan traditie, toewijding en kwaliteit centraal. Zij gaan voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en ijscreaties.

De prijs voor Next Generation= -30  ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs uit Wassenaar. Hij heeft gewonnen met zijn Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen. Matthijs Bollen trekt in 2019 naar het EK voor jongeren.

Lees ook
Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De derde editie staat nu online. In deze editie leest u over de nieuwe smaken van Vipam, de Gouden IJsspatel, het ijs van LaVenezia en de Dutch Pastry Awards. Inspiratie van Vipam Op Bakkersvak inspireert...

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...

Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Eenvoud sorbet zorgt voor winst Gelato Festival Challenge

Tijdens de Horeca Expo in België vindt jaarlijks de Gelato Festival Challenge, initiatief van de Carpigiani Gelato University, plaats. Rob Proost van ijssalon Barijs uit Lichtaart won deze wedstrijd. Aan de Gelato Festival Challenge deden 27 ijsbereiders mee. De jury beoordeelde het ijs van alle deelnemers op smaakcombinatie, presentatie en opmaak,...