Nieuws
Kasteelbier Rouge-ijs

In het Belgische Arendonk vlakbij de grens bij Reusel is De IJsbehoren Winkel gevestigd. Deze zomer voegden de ijsmakers van deze salon een nieuwe smaak toe aan het assortiment: Kasteelbier Rouge-ijs. De salon deelde dit op Facebook met de mededeling “Wij hebben nog eens zot gedaan”. Het bericht heeft inmiddels 3,5 duizend likes en werd meer dan 200 keer gedeeld.

Kasteelbier Rouge

Kasteelbier Rouge is een kriekbier. De basis van het bier is Kasteel Donker. Dit fruitige bier smaakt volgens de makers naar zoete kersen en heeft een sterk aroma. Het bier wordt gebrouwen bij Bierkasteel Van Honsebrouck. De ijsmakers verwerken het bier in het roomijs. Vanwege de alcohol moet de klant wel ouder dan 16 jaar zijn.

De IJsbehoren

In 1965 richtte Frans Smeyers De IJsbehoren op. Sinds 2001 is er ook een winkel bij. De salon heeft meer dan 60 verschillende smaken roomijs, wat ze zelf bereiden in de productieruimte. In de winkel zijn standaard 22 smaken. Klanten kunnen online zien welke smaken in de vitrine staan. Naast het verse schepijs wordt er in de winkel ook verpakt ijs van onder andere Ola verkocht.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *