Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

29 november 2021 Redactie Food
Foto: Wikimedia

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Met de avondlckdown moeten onder andere de horeca, niet-essentiële winkels, theaters en sportlocaties tussen 17:00 en 5.00 uur sluiten. Voor essentiële winkels zoals de supermarkt, bakker en slager geldt dit niet. Zij mogen open blijven tot 20.00 uur.

1,5 meter

Daarnaast is de 1,5 meter regel terug. Sinds woensdag 24 november is het weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden in winkels. Dit betekent dat er minder mensen de winkel in mogen. Communiceer duidelijk naar de klanten hoeveel mensen er de winkel in mogen en geef eventueel met vloerstickers aan waar ze kunnen staan. Veel brancheorganisaties beschikken over materiaal, zoals vloerstickers en posters die hierbij kunnen helpen.

Mondkapje

Het mondkapje was al verplicht in de winkel en keert ook terug in de horeca. Aan tafel is geen mondkapje nodig, maar als gasten naar het tafeltje lopen of naar het toilet willen moeten ze een mondkapje dragen.

Een compleet overzicht van alle maatregelen is te vinden op de website van de overheid. Alle maatregelen gelden in elk geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december 2021 beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw.

Coronasteun

Vanwege de aangescherpte maatregelen breidt het kabinet ook de coronasteun uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Meer informatie hierover is te vinden op deze website van de overheid.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?