Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

We're open_Unsplash

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.

Per direct mag je thuis weer onbeperkt bezoekers ontvangen. Vanaf vrijdag 18 februari kunnen horeca- en cultuurlocaties weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs blijft gelden tot 25 februari op alle locaties waar die nu getoond moet worden. Binnen op deze locaties zijn de vaste zitplaats, de mondkapjesplicht en het houden van 1,5 meter afstand vanaf 18 februari niet meer verplicht en geldt er dan geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen blijft de vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Vanaf vrijdag 25 februari vervalt het coronatoegangsbewijs op locaties met minder dan 500 mensen. Ook de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje zijn dan niet meer verplicht. Op plekken waar meer dan 500 mensen komen, moeten bezoekers nog wel een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Op 15 maart beoordeelt het kabinet de nog geldende maatregelen zoals de mondkapjesplicht in het OV en het testen voor toegang. Lees alle coronamaatregelen op de website van Rijksoverheid.

 

Dossiers
Lees ook
Werk heeft het gebouw verlaten

Werk heeft het gebouw verlaten

Tijdens de tweede lockdown in oktober 2020 schreef corporate antropoloog Jitse Kramer het boek 'Werk heeft het gebouw verlaten.' Hoe veranderde corona ons werkende leven en wat is de impact?

Sentho in actie voor ondernemers

Sentho in actie voor ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat ruim een op de tien ondernemers het financieel zwaar heeft door Corona. De afgelopen lockdowns zorgden voor inkrimping van het eigen vermogen, schulden of faillissementen.

Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Dinsdagavond 25 januari maakte de overheid versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Onder voorwaarden mag Nederland vanaf woensdag 26 januari wat meer open. Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor de winkels en horeca.

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of