Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

We're open_Unsplash

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.

Per direct mag je thuis weer onbeperkt bezoekers ontvangen. Vanaf vrijdag 18 februari kunnen horeca- en cultuurlocaties weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs blijft gelden tot 25 februari op alle locaties waar die nu getoond moet worden. Binnen op deze locaties zijn de vaste zitplaats, de mondkapjesplicht en het houden van 1,5 meter afstand vanaf 18 februari niet meer verplicht en geldt er dan geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen blijft de vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.

Vanaf vrijdag 25 februari vervalt het coronatoegangsbewijs op locaties met minder dan 500 mensen. Ook de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje zijn dan niet meer verplicht. Op plekken waar meer dan 500 mensen komen, moeten bezoekers nog wel een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Op 15 maart beoordeelt het kabinet de nog geldende maatregelen zoals de mondkapjesplicht in het OV en het testen voor toegang. Lees alle coronamaatregelen op de website van Rijksoverheid.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024

Eerste editie Horeca Vakbeurs Hardenberg in januari 2024

In 2024 lanceert Easyfairs de eerste editie van de nieuwe Horeca Vakbeurs. Die vindt plaats op 29, 30 en 21 januari in Evenementenhal Hardenberg.

Werk heeft het gebouw verlaten

Werk heeft het gebouw verlaten

Tijdens de tweede lockdown in oktober 2020 schreef corporate antropoloog Jitse Kramer het boek 'Werk heeft het gebouw verlaten.' Hoe veranderde corona ons werkende leven en wat is de impact?

Sentho in actie voor ondernemers

Sentho in actie voor ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat ruim een op de tien ondernemers het financieel zwaar heeft door Corona. De afgelopen lockdowns zorgden voor inkrimping van het eigen vermogen, schulden of faillissementen.