Jubileumcampagne Amarena groot succes

100 jaar Amarena Fabbri (7)

Amarena, het symbool van Fabbri, bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren, organiseerden Fabbri en Bakeplus een jubileumcampagne. “In deze campagne stond natuurlijk de honderdjarige Amarena centraal”, aldus beide ondernemingen. “Klanten van ijsbereiders konden bijvoorbeeld sparen voor een pot Fabbri-Amarena kersen, en maakten daarnaast kans op een Citytrip.” Ook ijsbereiders dongen mee naar een georganiseerde Citytrip.

  • Omzet

IJsbereiders die actief op deze campagne hebben ingespeeld, hebben daarmee goed gescoord, weten Fabbri en Bakeplus. “Alles bij elkaar zijn er ruim 2150 volle spaarkaarten ingeleverd. Elke kaart betekende een omzet van tien bollen ijs, allemaal van ruim een euro. Met deze actie is dus een omzet van bijna 25.000 euro gestimuleerd”, weet Bakeplus. “Deelnemende ijssalons hebben ons al benaderd wat voor actie wij in 2016 gaan aanreiken, om hetzelfde effect in hun omzet te bereiken.”

  • Winnaars

Naast het sparen voor een potje Fabbri-Amarena kersen, maakten zij kans op een Citytrip voor twee personen naar Bologna; de plaats waar de Fabbri-Amarena’s worden gemaakt. Ook ijsbereiders dongen mee. “IJssalon Rembrandt uit Boxmeer, ijssalon de spatel uit Spakenburg, Min12 uit Sneek, ijssalon Vivaldi uit Hoorn/Bovenkarpsel, Alfons IJscreaties uit Rijsbergen en ijssalon Capri uit Zierikzee zij op Citytrip naar Bologna geweest”, vertelt Bakeplus.

Lees ook
Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?

Je hebt in een ijssalon met een groot aantal dingen rekening te houden. Is de inrichting van de ijssalon aantrekkelijk voor klanten? Zijn er genoeg lekkere en opvallende smaken te krijgen? Komen er wel genoeg klanten naar de ijssalon? Er zijn echter ook meerdere praktische zaken die belangrijk zijn. Daaronder: wat is de ideale temperatuur in een ijssalon?...

Hoe smaakt gezond schepijs?

Hoe smaakt gezond schepijs?

Verschillende ijsproducenten zoals Alpro, Oppo en Breyers, bieden 'gezond' ijs aan. Dit light-ijs zit niet alleen in een kleinere verpakking. Ook bevat het volgens de producenten minder suiker bevat, meer proteïne of minde calorieën. Het AD laat de smaak van dit ijs keuren door jury.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.