Jubileumcampagne Amarena groot succes

Amarena, het symbool van Fabbri, bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren, organiseerden Fabbri en Bakeplus een jubileumcampagne. “In deze campagne stond natuurlijk de honderdjarige Amarena centraal”, aldus beide ondernemingen. “Klanten van ijsbereiders konden bijvoorbeeld sparen voor een pot Fabbri-Amarena kersen, en maakten daarnaast kans op een Citytrip.” Ook ijsbereiders dongen mee naar een georganiseerde Citytrip.

  • Omzet

IJsbereiders die actief op deze campagne hebben ingespeeld, hebben daarmee goed gescoord, weten Fabbri en Bakeplus. “Alles bij elkaar zijn er ruim 2150 volle spaarkaarten ingeleverd. Elke kaart betekende een omzet van tien bollen ijs, allemaal van ruim een euro. Met deze actie is dus een omzet van bijna 25.000 euro gestimuleerd”, weet Bakeplus. “Deelnemende ijssalons hebben ons al benaderd wat voor actie wij in 2016 gaan aanreiken, om hetzelfde effect in hun omzet te bereiken.”

  • Winnaars

Naast het sparen voor een potje Fabbri-Amarena kersen, maakten zij kans op een Citytrip voor twee personen naar Bologna; de plaats waar de Fabbri-Amarena’s worden gemaakt. Ook ijsbereiders dongen mee. “IJssalon Rembrandt uit Boxmeer, ijssalon de spatel uit Spakenburg, Min12 uit Sneek, ijssalon Vivaldi uit Hoorn/Bovenkarpsel, Alfons IJscreaties uit Rijsbergen en ijssalon Capri uit Zierikzee zij op Citytrip naar Bologna geweest”, vertelt Bakeplus.

Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.