Jesper en Julian slaan eerste paal chocoladefabriek

voor bericht nieuwe fabriek chocolatemakers

Het is zover, de eerste paal van de nieuwe fabriek van de Chocolatemakers staat in de grond. En dit is niet zomaar door iemand gedaan, maar door Jesper en Julian: de zonen van de oprichters.

De fabriek krijgt een dak dat bestaat uit transparante zonnepanelen die voorzien in totale elektrische behoefte. Ook wordt er zo veel mogelijk circulair bouwmateriaal gebruikt. Na het bouwen van de fabriek willen de Chocolatemakers ook het branden van de bonen verduurzamen.

Kwaliteit

De opening staat gepland voor maart 2019. Na de opening is de fabriek ook geopend voor bezoekers. De Chocolatemakers zeggen hier over: “Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin in 2011 wilden we mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct chocolade uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency. Daar waar de boon, zijn herkomst en haar fantastische smaken, centraal staat.”

Holistische aanpak

De Chocolatemakers willen laten zien dat de gehele cacaoketen, van boer tot consument transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Daarom willen zij op alle fronten innoveren en gaan zij verder dan fairtrade en bio. Ze maken gebruik van milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming. “Wij geloven in een holistische aanpak. In 2014 zijn wij al uitgeroepen tot meest duurzame MKB-er van Amsterdam en dat vullen wij nu verder in door te laten zien dat je verder moet innoveren willen we de gehele cacaoketen verduurzamen.”, aldus de Chocolatemakers.

Amsterdam

De fabriek komt in Amsterdam te staan, de grootse cacaohaven van de wereld en de thuisbasis van de Chocolatemakers. “In samenwerking met het Havenbedrijf Amsterdam hebben we naar een geschikte locatie gekeken waar het zeilschip de Tres Hombres direct kan aanleggen.” Door gebruik van het zeilschip en met hun eigen stroomvoorziening kunnen de Chocolatemakers chocolade maken, volledig op kracht van de natuur.

Dossiers
Lees ook
Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Duurzame chocolade tijdens Chocoa 2019

Deze week, op 20 februari, Chocoa 2019 van start. Tijdens deze zevende editie staat de Beurs van Berlage vijf dagen lang in het teken van chocolade. Bezoekers maken kennis met de hele keten en kiezen de beste 'hot chocolate' van de wereld. Chocoa duurt tot en met 24 februari.  20, 21 en 22 februari staan in het teken van beurs, congres en seminars,...

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

De koninklijke bonbons van Marco Nijtmans

Dit jaar bezoekt de koninklijke familie op Koningsdag Amersfoort. Speciaal voor die gelegenheid ontwikkelde Marco Nijtmans van Patisserie Marco Nijtmans in Amersfoort een doosje met oranje bonbons, een 'Koninklijk doosje'.  "Het was een idee van mijn vrouw" vertelt Marco lachend. "Zij komt uit Zuid Duitsland en is erg enthousiast over het koningshuis....

Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

Hop & Stork opent derde vestiging in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam opent chocoladewinkel Hop & Stork een derde vestiging. Op de begane grond van het rijksmonument Magna Plaza komt er een winkel met een open chocolade-atelier en een restaurant. In Amsterdam voegt Hop & Stork de dimensie wijn met chocolade toe aan het assortiment. Juli 2019 opent de Amsterdamse vestiging, die...