Janny van der Heijden wint FavorFlav Food Top 100

27 november 2019 Flavorflav
Foto: FlavorFlav

Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden won 18 november de FavorFlav Food Top 100. Miljuschka Witzenhausen (presentator en kookboekenschrijver) en Freddy Tratlehner (rapper Vjèze Fur, zanger, presentator, kookboekenschrijver) bezetten de tweede en de derde plaats.

De FlavorFlav Food Top 100 is een lijst van smaakmakers in de wereld van eten en drinken, die voor de vierde keer is opgesteld door de redactie het online magazine FlavorFlav. Het resultaat is een bonte mix van (sterren)chefs, foodproducenten, restaurateurs, startups, culinair journalisten, cocktailshakers, merkenbouwers en andere belangrijke spelers uit de culinaire scene. Op de lijst staan veel bekende namen zoals chefkok en Noordzeevis ambassadeur Syrco Bakker (4), worstenmaker Samuel Levie (6), chef Alain Caron (10) Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager (12), Pastrychef Jurgen Koens (20), meester patissier Hidde de Brabander (31), meester Slager Johan van Uden (37) en duurzame visexpert Bart van Olpen (56).

Janny van der Heijden beleefde volgens de jury een topjaar en staat met recht bovenaan. "Samen met haar mede-presentator André van Duin verpulverde zij het ene na het andere kijkcijferrecord. Dat zij véél meer kan dan guitig proeven in Heel Holland Bakt, blijkt uit de bekroning met het Mes van Johannes, een prestigieuze prijs die ze onlangs kreeg van de Stichting Gastronomische Bibliotheek. Een erkenning voor haar complete oeuvre als culinair journalist en publicist", aldus het juryrapport.

De samenstelling van de top 100 is in handen van Editor in Chief Sharon van Lokhorst en FavorFlav Founding Editor en culinair journalist Marcus Polman. "Wie zijn anno 2019 dé smaakmakers in de wereld van eten en drinken? Dat is de vraag die we ons ieder jaar weer stellen bij het construeren van de FavorFlav Food Top 100. Maanden zijn we bezig met het beantwoorden van de vragen: Wie doen ertoe in de Nederlandse culinaire scene? Wie bepaalt wat wij eten en drinken? Wat eten we en waar bestellen we dat? Wie straalt of faalt? En vooral: wie doet dat in dít jaar? We observeerden, luisterden, schreven mee. En zo ontstond er gaandeweg een longlist met bijna tweehonderd kandidaten. Suggesties ontvingen we ook van lezers van FavorFlav en – nieuw - van onze Hall of Fame, bestaande uit voorgaande winnaars en gastronomen met een bijzondere staat van dienst; Joris Bijdendijk (Rijks, Wils), Jonnie en Thérèse Boer (De Librije), Robert Kranenborg en Jacob-Jan Boerma (De Leest, The White Room)."

Wil je weten wie er nog meer op de lijst staan? Bekijk dan de FavorFlav Food Top 100 online.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?