Jaaroverzicht: prijswinnaars 2021

27 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vakblad IJs! Helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wie ging met welke prijs vandoor?

April

ijssalon 4 ijssalon-van-het-jaar-2020 (© screenshot Michelle)

Bekendmaking IJssalon van het Jaar (foto: Ambachtelijk IJscentrum)

Op 6 april wint Belgische Joeri Vandekerkhove de Dutch Pastry Award 2021. Jordi van Eden is de winnaar van De Beste Bonbon van 2021. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere prijzen. De Jurgen Willems Motivatieprijs 2021 gaat naar Natalie Manintveld en De Social Media-prijs is voor Carlo Lennarts dankzij de overweldigde steun die hij kreeg op Instagram.
Lees meer

Op donderdag 1 april vindt de bekendmaking van IJssalon van het Jaar plaats. De winnaar van IJssalon van het Jaar 2018, Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert, onthult de winnaar door een groot chocolade-ei open te breken. IJsie Prima in Callantsoog komt als winnaar uit het ei.
Lees meer

Mei

Ruben Koelman van banketbakkerij Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons uit Heemskerk maakt de beste aardbeienslof van Nederland 2021. Het doel van de wedstrijd was om traditionele aardbeienslof een verrassende twist te geven.
Lees meer

Tijdens de Belgium Chocolate Awards 2021 worden prijzen uitgereikt in drie categorieën; Praline Professional,  Chocolate Bar en Praline Studenten. Hannes D’Heedene wint Praline Professional met zijn praline Cats. Chocolate Bar gaat naar Tio Van Ginneken met zijn bar Yamato. De winnaar van Praline Studenten is Yannick Haast met zijn praline Medaru (medaille).
Lees meer

Juni

Verkade chocolade ontvangt na zes jaar weer het Fairtrade keurmerk. Het partnerschap tussen de partijen is hernieuwd, als onderdeel van een marktpositie-boost van het chocolademerk.
Lees meer

Om innovaties tegen voedselverspilling te stimuleren startte Stichting Samen Tegen Voedselverspilling een voucherregeling. De eerste winnaar is Paprikasorteerder -en verpakker Rainbow Kleinpak. Zij investeren het voucher in een business case om paprikaresten meer hoogwaardig te verwerken.
Lees meer

IJssalon La Dolce Borger wint 2 juni het Beste merk op TikTok bij de Best Social Awards 2021. De IJssalon verslaat hierbij grote merken als Bol.com, Autodrop en Theorie topper.
Lees meer

Juli

IJssalon ’t Kremmeke in Stevoort is de winnaar van de Belgische wedstrijd Het Lekkerste vanille-ijs van Limburg, georganiseerd door Het Belang van Limburg. Lezers van het dagblad konden bij deze wedstrijd stemmen op hun favoriete ijssalon.
Lees meer

IJsbereider Marten Riedstra van ijssalon Ilskâld behaalt de derde plaats tijdens de ‘Rest of Europe and the Mediterranean’ Final. Dit betekent dat hij zich gelijk plaatst voor de grote finale van Gelato Festival World Masters. Ook de Belg Matthieu Eychmans en Martina Březinová uit Tsjechië gaan door naar de eindstrijd.
Lees meer

Augustus

Nils Hendrikse is Meesterijsbereider_foto Ijscentrum

Foto: Luc Blok

Nils Hendrikse van patisserie en ijssalon Soetenso in Leiden is benoemd tot meesterijsbereider. Hij rondt 18 augustus met succes de SVH Meesterproef af.
Lees meer

Albert Heijn wint voor de tiende keer de best scorende supermarkt voor ‘beste chocoladeschap’. Dit blijkt uit onderzoek van GFK in opdracht van Nestlé.
Lees meer

September

Italië mag zich wereldkampioen patisserie noemen. Het Italiaanse team wint op 25 september de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2021. De tweede plaats gaat naar Japan en de derde plaats naar Frankrijk.
Lees meer

Oktober

Het Brabantse familiebedrijf Smeva Group, dat 100 jaar bestaat, mag voortaan het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Het bedrijf produceert toonbanken, koel- en vriescellen en stekkerklare koelmeubelen.
Lees meer

Nick Banus wint de Gouden Gard 2021. De Zilveren Gard ging naar Milou Jansen en de Bronzen Gard is voor Puck Mennen. Puck wint ook de Social Media Prijs. De Talentenprijs Patisserie en consumentenprijs gaat naar Rick Bol. En tot slot is Maarten Kasper de eerste winnaar van de Talentenprijs Boulangerie.
Lees meer

November

Tijdens de Horeca Expo in Gent vindt de Belgische editie van de Carpigiani Gelato Festival Challenge plaats. Julien Limbach van Gelato Giuliano wint deze wedstrijd. Bij de studenten verovert Forlano Matteo, de titel.
Lees meer

Dertien bedrijven uit de food- en agrisector hebben een plek bemachtigd in de KvK Innovatie Top 100 van 2021. Dit zijn: Wilder Land, VanBoven, Schouten Europe, Seasogood, Orbisk, OneThird, Natulette, Meteor Systems, Meatless, Maakt Mij Blij, Kumasi drinks, Holland Water, Grünten, Get fat with me, Eigenzwijns en Coffee Based.
Lees meer

December

Maria Kaizer uit Assen wordt vierde bij Mostra Internazaionale del Gelato

Maria Kaizer behaalt de vierde plaats bij de internationale ijswedstrijd, Mostra Internazionale del Gelato. Met haar citroensorbetijs weet ze de jury te overtuigen, voornamelijk door de smeuïgheid, de witte kleur en het goede contrast tussen zoet en zuur.
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?