Jaaroverzicht: nieuwe producten 2021

29 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om allerlei achterstallig nieuws in te halen? Vakblad IJS helpt u een handje met een jaaroverzicht op het gebied van nieuwe producten van 2021.

Februari

Het Deense bedrijf Naturli produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. Het bedrijf brengt nu 100 procent plantaardig softijs op de markt.
Lees meer

Maart

Scoops IJsbar_Proof Bakery persbericht (© Foto: Proof Bakery)

Foto: Scoops IJsbar

NBOV introduceert het beeldmerk Dé Ambachtelijke Chocolatier. Hiermee kunnen chocolatiers die NBOV-lid zijn aan hun klanten laten zien dat zij dé ambachtelijke chocolatier zijn.
Lees meer

Patisserie de Rouw speelt met Pasen in op de actualiteit. Zij voegen aan het assortiment van chocoladefiguren de COKIP-19 met een mondmasker toe.
Lees meer

Proof Bakery in Vathorst opent de nieuwe Scoops IJsbar. In het zicht van de klanten bereiden de medewerkers twaalf tot twintig verschillende soorten vers ambachtelijk schepijs. In een aantal soorten, zoals het appeltaart- en chocolate chip cookie ijs, verwerken zij de banketspecialiteiten van de bakkerij. 
Lees meer

Foodwatch lanceert voedselstemwijzer en gezondheidsoffensief. Hierin kan je zien wat iedere partij belooft over zaken rondom gezondere voeding, zodat partijen zich sneller aan hun beloftes houden.
Lees meer

April

Op Koningsdag kunnen consumenten in Enschede bij de Cannatheek terecht voor hennepijs. Dit ijs bevat cannabidiol afkomstig van de cannabisplant.
Lees meer

Het ijsmerk Oppo brengt drie nieuwe smaken op de Nederlandse markt. Deze nieuwe smaken zijn Double Chocolate Brownie, Vegan Double Salted Caramel en de Colombian Chocolate & Hazelnut Ice Cream Sticks.
Lees meer

Belgische chocolatier Fangio De Baets van Chocolaterie Pralinette in Brugge laat zich inspireren door het coronavirus en bijbehorende vaccinatie. Hij brengt speciale bonbons op de markt zoals Astra Zero, Spoedniet en Modernia.
Lees meer

Riedel breidt het ijsassortiment verder uit met Coolbest sortbetijs, DubbelFriss DubbelLikkersss en een Taksi Tropisch Fruit ijsje. Ze begonnen vorig jaar met Coolbest 100 procent fruitijs.
Lees meer

De Amsterdamse ijssalon Jan Pieter IJsje zet in op beleving. Met vernieuwende ijssmaken, versierde hoorntjes en een nieuw bestelsysteem is de ijssalon helemaal klaar voor het nieuwe ijsseizoen.
Lees meer

Juni

ijsvitrine (© Vakblad IJs)

Vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam springen in op de trend, vegan ijs. Zij lanceren The Vice Cream Brand met de slogan ‘Your not so guilty pleasure’.
Lees meer

Bakker Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal in ’s Hertogenbosch komt met het Bossche Bol-ijsje. Het is een Bossche Bol gevuld met softijs op een hoorntje.
Lees meer

Augustus

IJssalon Roberto Gelato en de brouwerij Brothers in Law Brewing hebben de handen in een geslagen voor de Gelato IPA. De IPA heeft de romige smaak van ijs met tonen van passievrucht en guave. 
Lees meer

September

Likeurproducent Baileys lanceert een variant op zijn Irish Cream: Red Velvet Cupcake. De smaak is gebaseerd op verse chocoladetaart met een toefje roomkaas en vleugje cacaopoeder.
Lees meer

MerchandIce heeft samen met Feyenoord een ijslolly ontwikkeld in de kleuren van de Rotterdamse voetbalclub. Eerder ontwikkelde het bedrijf al een ijslolly voor FC Utrecht.
Lees meer

Oktober

Ijsvitrine Bakkersvak_foto Koos (© Koos Groenewold)

Bakker Sjon Koelman van Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons heeft een vers automaat geplaatst in de gevel van zijn bakkerswinkel in Heemskerk. Klanten van de bakker kunnen hier 24/7 terecht voor lekkere dingen uit het assortiment.
Lees meer

November

Op de Horecava 2022 lanceert Veenhuizen Groep een nieuwe variant van de Multipan, een 3-pans-tafelmodel. Het nieuwe model bestaat uit drie pannen naast elkaar en vooral geschikt voor middelgrote en kleinere restaurants.
Lees meer

December

Bagels & Beans ontwikkelt samen met The Chocolate Explorers drie chocoladerepen gebaseerd op bagels, koffie en geluk. De repen zijn geïnspireerd op drie dranken van Bagels & Beans: Chai Latte, Golden Almond Latte en Matcha Latte.
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?