Jaaroverzicht: evenementen in 2018

28 december 2018

Er vonden in 2018 weer een aantal evenementen plaats met betrekking tot ijs. Vakblad IJs biedt een overzicht van de berichten over de ijs-gerelateerde evenementen van 2018.

JANUARI

3D Food Printing is niet alleen meer een technologie van de toekomst. Tijdens de Horecava kregen bezoekers de kans om zelf 3D Food Printing uit te proberen.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/byflow-presenteert-3d-food-printing-tijdens-horecava/

SIGEP 2018: Veel nieuwe smaken (ook in het vegan, suikervrije en allergenen-segment) en weinig nieuws op machine-gebied.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/sigep-zwart-ijs-en-minder-suiker/

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/prickly-pear-en-hybride-en-dubbellaagse-vitrines-op-sigep-2018/

FEBRUARI

Het Ambachtelijk IJscentrum organiseerde op 6 februari het IJsVak-Event. Het IJscentrum zette tijdens het event het ambacht in het zonnetje.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/ambachtelijk-ijs-stond-centraal-tijdens-eerste-editie-ijsvak-event/

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brachten samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018.

https://bakkersvakjournaal.nl/bakkers-in-bedrijf-4/

MAART

Aan de Bakkersvak werd in 2018 voor het eerst het segment ijs toegevoegd. Het Ambachtelijk IJscentrum was ook aanwezig.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/ambachtelijk-ijscentrum-op-bakkersvak/

In deze laatste editie van het Bakkersvak Journaal blikken we terug op de afgelopen editie van Bakkersvak en alles over de Gelato Challenge Nederland.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/alles-bakkersvak-vijfde-bakkersvak-journaal/

JUNI

In Duizel vonden op woensdag 30 mei en donderdag 31 mei de Fabbri Demonstratie Dagen plaats.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/patisserie-en-ijs-tijdens-fabbri-demonstratie-dagen/

JULI

Een keer in de drie jaar vindt in België Broodway plaats. In 2018 was het weer zover. Bakkers, banketbakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kwamen van 30 september tot en met 3 oktober samen in Kortrijk Xpo voor Broodway 2018.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/broodway-2018-zet-het-ambacht-centraal/

Dit jaar vond voor het eerst World Cleanup Day plaats. In meer dan 150 landen houden miljoenen deelnemende vrijwilligers de grootste cleanup ooit.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/world-cleanup-day/

AUGUSTUS

Dobla gaf op iba 2018 een vervolg aan Dobla’s Nature Range en Fast Chocolate Experience met de introductie van het thema ‘All Time Favorites’.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/dobla-presenteert-all-time-favorites-op-iba-2018/

Bakeplus organiseerde samen met haar partners op maandag 17 september het Bakeplus Event 2018. Deze dag bood Bakeplus verschillende demonstraties en workshops aan. Ook kregen bezoekers de mogelijkheid om met collega-bakkers te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/demonstraties-en-workshops-tijdens-bakeplus-event/

Voorzitter Hendrik Rommelaere maakte bekend dat Broodway een recordaantal exposanten heeft en een een ijzersterk programma met vakwedstrijden en demo’s.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/recordaantal-exposanten-op-broodway/

SEPTEMBER

ByFlow organiseerde samen met chefkok Jan Smink en groothandel Hanos drie 3D Food Printing Masterclasses. De masterclasses waren gericht op professionals uit de horeca.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/masterclass-3d-food-printing/

Opvallende elementen tijdens Iba 2018.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/iba-2018-donuts-donuts-en-nog-meer/

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/iba-2018-mooi-brood-en-patisserie/

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/wat-ons-verder-nog-opviel-tijdens-iba-2018/

OKTOBER

Van 1 tot en met 7 oktober kwamen chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in het Food Center Amsterdam voor de eerste editie van de Amsterdam Food Week.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/de-eerste-editie-van-amsterdam-food-week/

Verpakkingen die reageren op hun inhoud, nieuwe conserveertechnologieën, sla in stapelbedden en de toekomst van het voedingsadvies. Dit was slechts een kleine greep uit de onderwerpen die op het Food & Nutrition Evenement op 6 november in Utrecht aan bod kwamen.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/innovatie-en-duurzaamheid-op-het-food-nutrition-event/

Het Ambachtelijk IJscentrum organiseerde twee succesvolle events. Op 17 september vond Ice This Day plaats en op 9 oktober was de Algemene Leden Vergadering waar onder andere de wedstrijdbriefing voor de ijsvak-wedstrijden op de agenda stond.

https://www.vakbladijs.nl/nieuws/ambachtelijk-ijscentrum-blikt-terug-op-twee-succesvolle-events/

Altijd op de hoogte blijven?