Italië wint Gelato World Cup 2020

Gelato World Cup 2020_Foto: Sigep

Foto: Sigep

Italië won 22 januari de negende editie van de Gelato World Cup. De tweede plaats was voor Japan en de derde voor Argentinië. De wedstrijd vond plaats tijdens vakbeurs Sigep. Er deed geen Nederlands team mee aan deze wedstrijd.

Er deden elf teams mee aan de Gelato World Cup. Naast de medaillewinnaars waren dat Colombia, Frankrijk, Duitsland, Maleisië, Mexico, Polen, Singapore, Spanje en Hongarije. Alle teams bestonden uit een teamleider, ijschef, een patissier, een chef de cuisine en een ijssculptor. De teams kregen acht opdrachten in drie dagen, waaronder een ijssculptuur, ijstaart, ijssnack en een mystery box. Alle gemaakte producten werden tentoongesteld in een 'grand buffet'.

'Secrets of the forest'

Het Italiaanse team ging aan de slag met het thema 'Secrets of the forest'. Teamlid Ciro Chiummo maakte de ijssculptuur in de vorm van een hert dat opduikt uit een struik. Ook maakte het team een ijstaart met pistache en verschillende soorten bosvruchten op een brosse bodem met mascarpone en vanille semifreddo. Bij het aansnijden was er een cyclaam en braam te zien. Hiervoor ontving het Italiaanse team de speciale media prijs. Ook ontving het Italiaanse team de prijs voor het beste 'grand buffet'.

Het Japanse team ontving naast het zilver de prijs voor de beste ijssculptuur met het thema 'Flowers of music'. Daarnaast kreeg het team ook de Carlo Pozzi Award voor hun 'netheid'. De bronzen medaillewinnaar Argentinië werkte aan de hand van het thema 'Pirates of the Caribbean'. Zij behaalden de hoogste score voor de mysteriebox. 

De jury

De jury werd beoordeeld door een panel van twaalf technische juryleden. Daarnaast was er een artistieke jury en een jury die het grand buffet beoordeelden. Tot slot was er een jury met tien internationale vakjournalisten. Zij bepaalden de winnaar voor de beste ijstaart.

Lees ook
Meer dan ijs bij Sigep 2019

Meer dan ijs bij Sigep 2019

Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Het is dé plek om te zien hoe de verschillende vakgebieden en producenten elkaar kunnen versterken. Dit jaar viert de beurs haar veertigjarig jubileum. Op Sigep vind je van alles. Van de basics: ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten tot aan onverwachte producten zoals verpakkingen,...

Italiaans ijs tijdens Summer Fancy Food Show

Italiaans ijs tijdens Summer Fancy Food Show

Tijdens de Summer Fancy Food Show in New York werd ambachtelijk Italiaans ijs gepromoot. Verschillende Italiaanse leveranciers waren aanwezig op de beursvloer, er was een experimentele stand van Sigep en de Italianen lieten van zich horen tijdens de seminars. De Italian Exhibition Group (IEG) noemde "het debuut van Sigep een groot succes". Italian Exhibition...

Drie redenen om naar Sigep 2019 te gaan

Drie redenen om naar Sigep 2019 te gaan

Ben je dit jaar niet naar Italië afgereisd om Sigep te bezoeken? Niet getreurd, Vakblad ijs! doet verslag. En geeft je ook vijf redenen om wel zelf te gaan kijken bij Sigep 2019 .  1 - Inspiratie Op Sigep vertonen ongelofelijk veel experts hun kunsten. Bij de stands van grote merken geven chefs op alle dagen op verschillende terreinen demonstraties....