Italië wint Gelato World Cup 2020

Gelato World Cup 2020_Foto: Sigep

Foto: Sigep

Italië won 22 januari de negende editie van de Gelato World Cup. De tweede plaats was voor Japan en de derde voor Argentinië. De wedstrijd vond plaats tijdens vakbeurs Sigep. Er deed geen Nederlands team mee aan deze wedstrijd.

Er deden elf teams mee aan de Gelato World Cup. Naast de medaillewinnaars waren dat Colombia, Frankrijk, Duitsland, Maleisië, Mexico, Polen, Singapore, Spanje en Hongarije. Alle teams bestonden uit een teamleider, ijschef, een patissier, een chef de cuisine en een ijssculptor. De teams kregen acht opdrachten in drie dagen, waaronder een ijssculptuur, ijstaart, ijssnack en een mystery box. Alle gemaakte producten werden tentoongesteld in een 'grand buffet'.

'Secrets of the forest'

Het Italiaanse team ging aan de slag met het thema 'Secrets of the forest'. Teamlid Ciro Chiummo maakte de ijssculptuur in de vorm van een hert dat opduikt uit een struik. Ook maakte het team een ijstaart met pistache en verschillende soorten bosvruchten op een brosse bodem met mascarpone en vanille semifreddo. Bij het aansnijden was er een cyclaam en braam te zien. Hiervoor ontving het Italiaanse team de speciale media prijs. Ook ontving het Italiaanse team de prijs voor het beste 'grand buffet'.

Het Japanse team ontving naast het zilver de prijs voor de beste ijssculptuur met het thema 'Flowers of music'. Daarnaast kreeg het team ook de Carlo Pozzi Award voor hun 'netheid'. De bronzen medaillewinnaar Argentinië werkte aan de hand van het thema 'Pirates of the Caribbean'. Zij behaalden de hoogste score voor de mysteriebox. 

De jury

De jury werd beoordeeld door een panel van twaalf technische juryleden. Daarnaast was er een artistieke jury en een jury die het grand buffet beoordeelden. Tot slot was er een jury met tien internationale vakjournalisten. Zij bepaalden de winnaar voor de beste ijstaart.

Lees ook
Sigep 2020:  Vers beleven!

Sigep 2020: Vers beleven!

Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.

SIGEP: de internationale ijsbeurs

SIGEP: de internationale ijsbeurs

De éénenveertigste editie van de SIGEP (de internationale ambachtelijke ijs-, banket- en koffiebeurs) staat weer voor de deur. Dit jaar staat de Italiaanse beurs van 18 tot 22 januari 2020 gepland, in het ‘Rimini Expo Centre’. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met A.B. Tech Expo, de tentoonstelling van de nieuwste technologische snufjes voor in...

Gelato World Cup 2020

Gelato World Cup 2020

Het wereldkampioenschap ijsbereiden vindt voor de negende keer plaats op Sigep, dit keer van 19 tot 21 januari 2020 in Rimini, Italië. Voor het eerst zien we twee vrouwelijke teamleiders en zullen Frankrijk en Italië op hetzelfde podium strijden.