ITAL viert Dag van het Ambachtelijk IJs op 24 september

21 september 2020
Foto: Pixabay

ITAL, de vereniging van Italiaanse ijsbereiders in Nederland, viert op 24 september de Dag van het Ambachtelijk IJs. Deze dag maken de Italiaanse ijsbereiders een speciale smaak. Dit jaar is dat yoghurt met aardbeien.

Op 24 maart was het in Europa de Dag van het Ambachtelijk IJs. Maar vanwege de coronacrisis waren veel ijssalons gesloten. Daarom vieren de Italiaanse ijsbereiders deze dag nu een half jaar later, op 24 september.

Op de Dag van het Ambachtelijk IJs maken ambachtelijke ijsbereiders een dag lang dezelfde ijssmaak. De smaak van 2020 is een smaak die de Italiaanse ijsbereiders in Nederland hebben gekozen; yoghurt met aardbeien. 

Ambachtelijk IJs

Deze dag is tot stand gekomen dankzij Artglace, de Europese vereniging van ambachtelijk ijsbereiders. In Nederland wordt deze vereniging vertegenwoordigd door ITAL. De bedoeling van de Dag van het Ambachtelijk IJs is aandacht voor de onderscheidende kwaliteit van ambachtelijk ijs te vragen.

Ambachtelijk ijs is niet hetzelfde als fabrieksijs en heeft een ander productieproces. Het wordt vers gemaakt, vaak volgens traditioneel familierecept. Om dit ijs te maken, zoeken de vakmannen en -vrouwen de lekkerste grondstoffen om tot een perfect product te komen. 

ITAL

ITAL is de vereniging van Italiaanse ijsbereiders in Nederland. Een hechte club collega’s die door hun gezamenlijke passie veelal ook vrienden zijn geworden. ITAL is lid van Artglace, de Europese Vereniging van Ambachtelijke ijsbereiders. 

Altijd op de hoogte blijven?