Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

IJs in vitrine_foto Bakkervak 2019

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken als het gaat om de promotie van ambachtelijk ijs en het upgraden en professionaliseren van de ambachtelijke ijssector.

De ondertekening wordt gedaan door Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum). “Dit is een mijlpaal voor de ambachtelijke ijssector”, stelt Loonen trots. “Door samen op te trekken op specifieke onderwerpen, kennis en kunde te delen en concrete acties te benoemen, kunnen we de sector vooruit helpen. Die overtuiging hebben we allemaal. Versnippering werkt averechts, hebben we gemerkt. Daar komt nú verandering in.”

Food Innovation Academy

Het sectorhuis is dé ontmoetingsplek voor de ambachtelijke ijsbereider en voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen over ambachtelijk ijs. De centrale locatie is de Food Innovation Academy in Vlaardingen, waar ook het IJscentrum is gehuisvest. Deze locatie wordt benut voor vergaderingen, opleidingen en diverse events georganiseerd door de deelnemers aan het sectorhuis. Het sectorhuis kan worden uitgebreid met andere belanghebbende partijen.

Gezamenlijke acties

De komende maanden vervolgen de betrokken partijen het lopende, constructieve overleg om tot concrete acties te komen. Denk aan ledenwerfactiviteiten voor de vereniging en uitbreiding van het opleidingsaanbod van het IJscentrum. Plannen daarvoor liggen al klaar. Verder wordt gewerkt aan een gezamenlijk sponsorplan. Waarbij de sponsoren aan de hand van een keuzemenu kunnen aangeven hoe zij het sectorhuis en daarbij behorende onderdelen willen ondersteunen. Dit kunnen activiteiten zoals de IJs-vakwedstrijden zijn, de kennisdag Ice This Day, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het opleidingsinstituut IJscentrum of diverse overige events. Uiteraard is het mogelijk om het sectorhuis in het algemeen te ondersteunen.

Overgangsjaar

De partijen zien 2020 als overgangsjaar. Het sectorhuis wordt verder ingericht, rollen worden verdeeld. Met ingang van 1 januari 2021 is de inrichting van het sectorhuis voltooid. Met de ondertekening van de intentieverklaring willen de betrokken partijen aangeven vol te willen gaan voor de komst van het sectorhuis. 

De tekenmoment vindt plaats op maandag 2 maart om 15:30 uur op het IJsplein op Bakkersvak/IJs-vak, de nationale vakbeurs voor de bakkerij- en ijssector.

 

Lees ook
Oeters ijs kent droomstart

Oeters ijs kent droomstart

Oeters ijs draait een prima tweede jaar ondanks de coronacrisis. Deze winter opent de brasserie de deuren en volgend jaar worden de activiteiten van de ijskraam opgevoerd. De opening van een tweede ijssalon is een kwestie van tijd vertellen de Belgische zaakvoerders.

IJscentrum maakt instructievideo's voor gebruik ijsmachines

IJscentrum maakt instructievideo's voor gebruik ijsmachines

Het IJscentrum is gedurende de lockdown gesloten. Er worden geen lessen gegeven, maar de docenten werken achter de schermen aan de invulling van een online omgeving. Tijdens de kerstvakantie is de website verrijkt met 27 instructievideo's.

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJsie Prima

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJsie Prima

Eén van die genomineerden is IJsie Prima, de ijssalon in de badplaats Callantsoog. Denk je zon, dan denk je aan strand, en denk je aan strand, dan denk je toch aan Noord-Holland? In alle gevallen denk je sowieso aan ijs. Voor het beste ijs van Callantsoog ga je naar IJsie Prima.