Inspirerende winnaars Gelato Festival Challenge in België

21 februari 2018

Het was druk tijdens de Gelato Festival Challenge op 20 februari 2018 in het Belgische Zandhoven. Onder veel belangstelling produceerden 34 ijsartiesten verrukkelijke ijscreaties. Het was een inspirerende wedstrijd in een amicale sfeer. De jury beoordeelde de deelnemers op smaak, structuur, creativiteit en presentatie.

Winnaars

Winnaars werden Mathieu Eyckmans van Oyya in Brugge met Gorgonzola Fig Gelato - ijs met een variegato van vijgen, en Sylvester Schatteman van Gelateria Bazalia in Bazel met de ‘balsamic strawberry & tarragon’ ijs met aardbei, dragon en balsamico. Zij gaan door voor de Europese finale van het Gelato Festival in Italië bij de Carpigiani Gelato University 2020.

Nieuwe generatie

Glenn Verhoeven werd uitgeroepen tot nummer 1 van de ‘next generation’: ijs artiesten jonger dan 30 jaar. Hij maakte popcornijs, bestrooid met lichtgezouten popcorn in een ditto caramelsaus. Ter decoratie zette hij er een stoere maiskolf bij.

jongste-winnaar-aan-het-werk-kleiner-300x205

De jury

De jury bestond uit bekende namen: Didier Garnich, Hans D'heer, Dimitri Daskalidès, Henri Tavolieri, Jonathan Morabito en Benjamin Vanderheyden – allemaal heren die hun sporen in het ijs hebben verdiend.

juryleden.01-kleiner-300x225

De organisator

De wedstrijd werd georganiseerd doorCarpigiani Ambachtelijk Benelux en onder meer gesponsord door Cowi en Orion. Het Nederlandse kampioenschap is op 5 maart op de IJSvak tijdens Bakkersvak in Gorinchem. Zie ook: www.challenge.carpigiani.com.

Altijd op de hoogte blijven?