Inschrijving Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie geopend

Gouden ijsspatel 2019_foto Hans van der Beele

Foto: Hans van der Beele

Wie wil deelnemen aan de wedstrijden om het lekkerste ijsje en de beste ijscreatie, moet snel zijn. De inschrijving is nú geopend, tot 15 januari. De wedstrijd om De Gouden IJsspatel kent een voorronde. Voor de vakwedstrijd De Gouden IJscreatie geldt een maximaal aantal deelnemers. 

De IJsVak-wedstrijden vinden plaats op 2 en 3 maart 2020 tijdens Bakkersvak/IJsVak in de Evenementenhal Gorinchem. Voor De Gouden IJsspatel geldt een voorronde, op 27 en 28 januari, eveneens in Gorinchem.

Wie maakt het lekkerste kersenijs?

De Gouden IJsspatel is de wedstrijd om het lekkerste ijsje. In het voorjaar van 2019 werd de smaak van 2020 bekend gemaakt, kersenijs op waterbasis (sorbet). Omdat de inschrijvingen voor De Gouden IJsspatel in 2019, toen om het lekkerste koffie-ijsje, storm liepen, heeft de wedstrijdcommissie besloten om deze keer een voorronde te houden. Deze voorronde vindt plaats op 27 januari: dan moet het ijs ingeleverd worden in de Evenementenhal Gorinchem. De volgende dag wordt het ijs gekeurd door de vakjury. De beste 24 ijsjes gaan door naar de finale, die plaatsvindt tijdens de IJsVak, op maandag 2 maart 2020. Dan mogen de finalisten hun kersenijs live gaan draaien op het wedstrijdpodium. 

De Gouden IJscreatie

De Gouden IJscreatie is een spannende wedstrijd waarbij deelnemers live op het podium, in het zicht van de jury, onder hoge druk vier identieke ijscreaties moeten maken. En dat in slechts 6 minuten tijd. Voor deze wedstrijd is plaats voor slechts 24 deelnemers. De jury wordt verdeeld in een zichtjury, een blinde jury en een praktijkjury. Zowel de deelnemers als hun creaties worden beoordeeld. 

IJssalon van het Jaar

De IJssalon van het Jaar kent in 2020 een nieuwe opzet. Voorheen werden de genomineerden bepaald door een optelling van de punten uit beide wedstrijden. Deze keer is ervoor gekozen om drie deelnemers aan de Gouden IJsspatel en drie deelnemers aan de Gouden IJscreatie te nomineren.

Anders dan voorgaande jaren is deelname aan de wedstrijd IJssalon van het Jaar voor deze keer kostenloos. De IJssalon van het Jaar wordt medio juni bekendgemaakt. De exacte procedure om tot IJssalon van het Jaar te komen, wordt tijdens Bakkersvak/IJsVak bekendgemaakt.

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijden kan tót 15 januari op www.ijscentrum.nl. Ook staan hier de wedstrijdreglementen. Aangeraden wordt om deze vooraf goed door te nemen. 

 

Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.