Inauguratie van SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander

Inauguratie De Brabander meesterijsbereider_Foto: SVH / Martijn van Dam

Foto: SVH / Martijn van Dam

Bijna een jaar na de SVH Meesterproef is Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum, geïnaugureerd tot SVH Meesterijsbereider. In het gezelschap van vrienden, familie, collega’s en andere relaties trad hij toe tot het Gilde van SVH Meesterijsbereiders.

Hidde legde op 9 november 2021 met succes de meesterproef af. Samen met teamleden Marloes Vink (De IJsMeulen in Voorhout) en Jordi van Eden (Bakkerij Verba, locatie Werkendam) creëerde hij een buffet met het thema ‘De wereld van cacao’. Het was een conceptueel perfect uitgedacht arrangement in de setting van een vanitas-kunstwerk.

SVH Meesterijsbereider

De ijscreaties namen de examinatoren mee langs twaalf locaties over de wereld. De examencommissie oordeelde unaniem: Hidde de Brabander is de 34e SVH Meesterijsbereider van Nederland. Het is de tweede meestertitel voor Hidde. Hij mag zich ook Meester Patissier noemen.

Inauguratie

Een jaar later, op 5 november vond de inauguratie plaats bij Big Green Egg in De Lier. Luc Blok, voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, verwelkomde Hidde als nieuw lid van het Gilde. Tijdens de inauguratie vertelde Hidde dat het ambassadeurschap voor hem erg belangrijk is. “Mijn doel is om continue de nieuwe generatie een plek te geven. Zowel de titel Meester Patissier als Meesterijsbereider zie ik echt als een ambassadeurschap om mijn kennis en kunde over te dragen aan de nieuwe generatie.”

Bron: SVH Meestertitels

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Expo Centre in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de zevende editie van de A.B. Tech Expo: de internationale technologie beurs voor brood, banket en zoetwaren.

Sturen op recepturen

Sturen op recepturen

Een receptuurprogramma is geen tovermiddel. Je kunt niet ongestraft parameters gaan wijzigen, zonder de gevolgen te overzien. Het vergt inzicht en kennis van grondstoffen en je moet weten welke veranderingen in het eindproduct plaatsvinden als je wijzigingen in de receptuur gaat aanbrengen.

Bakker Jan Nagelkerke wil centrale ijskeuken inrichten in Etten-Leur

Bakker Jan Nagelkerke wil centrale ijskeuken inrichten in Etten-Leur

IJscoupes opmaken en uitserveren, is iets heel anders dan worstenbroodjes verkopen. Daarom kiezen ondernemers Jan en Sofie Nagelkerke uit Oudenbosch heel bewust voor schepijs en presenteren dat als shop-in-shop in hun desembakkerij in Halsteren. “We hebben geen apart horecapersoneel nodig en tegelijkertijd brede openingstijden voor de bakkerij.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of