In memoriam Ron Hansen

30 juli 2021 Jacques Vos

1 december 1959 – 24 juli 2021

Het IJscentrum en de ijsbranche nemen afscheid van Ron Hansen. Na een ziekzijn van drie jaar overleed hij op 24 juli in Arnhem. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Els, familie, vrienden, collega’s en andere nabestaanden. 

Ron Hansen kennen we van het IJscentrum, dat tot medio 2019 in het Rijn IJssel College in Wageningen huisde. Oud-manager van deze vakschool voor ijsbereiders Jacques Vos werkte 7 jaar lang samen met Ron. 

“Ron was de eerste collega/docent die het lef had om tussen zijn eigen leerlingen van de vakschool de cursus IJsbereider te gaan volgen. De leergierigheid en het enthousiasme straalden ervan af. Nooit gedacht dat hij een paar jaar later mijn steun en toeverlaat zou worden in het IJscentrum. We hebben ruim 7 jaar lang mogen samenwerken om het IJscentrum in Wageningen optimaal te laten draaien. Ron verzorgde de interne organisatie van de cursussen en examens; ik nam de externe zaken voor rekening. Veel ijsbereiders en partners van het IJscentrum weten wie Ron is, of hebben zelfs les van hem gehad. Dankzij Rons inzet verliepen de cursussen, de deelnemersbegeleiding en de examinering altijd soepel. Naast een topcollega was Ron ook een goede vriend. In ons kantoor hebben we heel wat gelachen en elkaar op de hak genomen. Maar we hebben vooral veel vertrouwen in elkaar gehad. Helaas is hij door een slopende ziekte veel te vroeg van ons heengegaan.

Ron, bedankt voor alles, ik spreek namens de hele branche als ik zeg dat we je zullen missen. Ik wens zijn vrouw Els heel veel sterkte toe.”

- Jacques Vos

Altijd op de hoogte blijven?