Nieuws
bosbessen

Jaarlijks strijden veel ijssalons om de titel ‘IJssalon van het Jaar’. Het eerste onderdeel van deze wedstrijd is ‘De Gouden IJsspatel’. Hier staat de te bereiden ijssmaak centraal. Op 14 en 15 december 2017 gaan de deelnemers de strijd met elkaar aan op Vakschool Wageningen in de eerste ronde. Wie maakt het beste Bosbessen Sorbetijs; de wedstrijd smaak van 2018.

Ronde 2

De beste 20 ijsbereiders van die dag mogen op donderdag 11 januari 2018 strijden in ronde 2 van de Gouden IJsspatel, tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam. Op deze dag zullen er geen verdere resultaten bekend worden gemaakt. Wel krijgen alle finalisten een oorkonde. De uitslag van de Gouden IJsspatel wordt bekend gemaakt tijdens het IJsVak-Event wat plaatsvindt op dinsdag 6 februari 2018.

IJsVak-Event & Gouden IJscreatie

Het IJsVak-Event is een landelijk evenement dat gehouden zal worden bij CHV Noordkade te Veghel. Iedereen is welkom op deze dag vol interactieve workshops, interessante sprekers en de strijd om de Gouden IJscreatie. Dit is het tweede onderdeel van de titel ‘IJssalon van het Jaar’. Hier mogen de ijsbereiders de meest creatieve creaties maken met één belangrijke voorwaarde: Bosbessen Sorbetijs (de wedstrijdsmaak van 2018) moet een onderdeel zijn van de creatie.

Dag van het IJs

Op 24 maart is de Dag van het IJs en dan zullen de winnaar van de Gouden IJscreatie en de titeldrager van ‘IJssalon van het Jaar 2018’ bekend gemaakt worden. Er beloven dus weer spannende tijden aan te komen met een stevige strijd in het vooruitzicht!

Voor meer informatie staat op de website van het IJscentrum. Voor vragen kun je contact opnemen met het IJscentrum via info@ijscentrum.nl.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *