IJsTOPper voor Martin van Rossum

9 maart 2023 Redactie Vakblad IJs Vereniging Ambachtelijk IJscentrum
Foto: Ambachtelijk IJscentrum

Het Gilde van SVH Meesterijsbereiders reikt de IJsTOPper uit aan een persoon die veel heeft betekend voor de ambachtelijke ijssector. Tijdens het IJsVak Gala reikten ze het bronzen beeldje uit aan een verraste Martin van Rossum.

Op 6 maart organiseerde het Ambachtelijk IJscentrum het IJsVak Gala. Deze avond vroeg Luc Blok, voorzitter van SVH Meesterijsbereiders, alle leden van het gilde op om naar het podium te komen voor de uitreiking van de IJsTOPper. Blok riep Martin van Rossum naar voren om het bronzen beeldje –van een ijsbereider achter een bokvriezer – in ontvangst te nemen.

Blok overhandigde het beeldje aan een zichtbaar verraste Van Rossum. Van Rossum zet zich al 24 jaar in voor de ambachtelijke ijsbranche. Hij begon bij het IJscentrum, was een bestuurslid bij de vereniging van het Ambachtelijk IJscentrum en is nu verbonden aan NL IJs. “Van Rossum staat bekend als een eerlijke bestuurder, want met zijn bestuurspet op kon hij gemakkelijk beslissingen nemen, ook als deze niet ten voordele van zijn bedrijf zouden uitpakken. Dan heb je toch echt hart voor de branche!”, aldus Blok. Van Rossum is de vierde die dit prestigieuze beeldje in ontvangst mag nemen. 

Altijd op de hoogte blijven?