IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

21 maart 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: Domenico Belmonte

Europa viert op 24 maart voor de tiende keer Gelato Day. Deze dag staat er in heel Europa één ijssmaak centraal: Dolce Sinfonica (zoete symfonie). Dit is een initiatief van Artglace, de Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.

De IJssmaak Dolce Sinfonica is een combinatie van chocolade, hazelnoten, ricotta, vijgen en een vleugje rum. Op de beurs Sigep was dit ijsje te proeven bij de stand van Artglace. IJsbereiders die deze smaak in hun ijssalon willen gebruiken kunnen het recept downloaden via de website van Gelato Day.

Wedstrijd

Er is ook een speciale wedstrijd rondom deze ijssmaak. IJsbereiders kunnen een video opsturen waar ze laten zien hoe zij chocolade-hazelnootijs maken. Op de website van Gelato Day staan de reglementen in de Gelato Makers area. De tweede inzendingsronde is inmiddels gestart. IJsbereiders krijgen tot eind september de tijd om zijn of haar video in te sturen. De makers van de drie leukste video’s worden uitgenodigd op het Europees Parlement.

Actie voor Oekraïne

Eerder kwam branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum al met een actie voor Oekraïne, maar officieel draait Gelato Day om Dolce Sinfonica. “De actie die we voor 555 hebben opgezet is een andere”, schrijft de vereniging op de website. “We vinden het tof als er op 24 maart ook volop Dolce Sinfonica verkrijgbaar is. Het is aan jou als ijsmaker om deze smaak eventueel ook in te zetten voor giro 555.”

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?