IJssalon van het Jaar 2020 verschoven naar IJs-Vak 2021

Gouden IJsspatel 2020_foto Koos

Winnaar Gouden IJsspatel 2020 (foto: Koos Groenewold)

Vanwege de huidige coronamaatregelen worden alle evenementen afgelast of uitgesteld. Ook de commissie IJs-vakwedstrijden ziet zich genoodzaakt de race om de titel IJssalon van het Jaar op te schorten. “We kunnen de zes genomineerden alleen op een objectieve wijze beoordelen wanneer zij volledig kunnen draaien. Dat is voorlopig niet het geval”, laat wedstrijdvoorzitter Theo Clevers weten.

De winnaar van 2020 wordt bekendgemaakt op IJs-vak 2021, de vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbranche, die plaatsvindt op 7, 8 en 9 maart 2021 in Evenementenhal Gorinchem. “Zo krijgt de winnaar toch de aandacht die hij verdient”, is het idee. Intussen gaat na de vakbeurs de volgende wedstrijd van start: die van IJssalon van het Jaar 2021. “We zijn voornemens om de winnaar van 2021 medio juni bekend te maken. De winnende ijssalon van 2020 wordt tot die tijd optimaal ondersteund in promotie van zijn zaak.”

IJssalon van het jaar

Met deze oplossing hoopt de wedstrijdcommissie dat ook de winnaar van dit jaar voldoende de ruimte krijgt om zijn titel wereldkundig te maken. “Het is niet anders: we hadden de hele wedstrijd voor dit jaar ook kunnen schrappen. Maar we laten de coronacrisis niet álles verpesten. De situatie is al zuur genoeg voor de ondernemers in onze sector. Na deze crisis moeten we alles aanpakken om de ambachtelijke ijssector in de schijnwerpers te houden.”

De wedstrijdvoorzitter geeft wel aan dat dit plan alleen gaat werken als er voldoende tijd is om de zes genomineerden goed te beoordelen. “Dat wil zeggen: we moeten ze kunnen bezoeken in een periode dat de ijssalons optimaal kunnen draaien. We weten niet hoe lang deze situatie nog gaat duren. Als het tegenzit, dan gelden er in het najaar nog steeds beperkende maatregelen. Daarom houden we een slag om de arm met deze opzet.”

Genomineerden

 

De zes genomineerden zijn (in willekeurige volgorde): IJsie Prima in Callantsoog, Pinoccio IJs in Heiloo, IJs&Spijs in Haps, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, Het IJscafé in Nunspeet en De IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen. De finalisten ontvangen ieder een extra promotiepakket, dat ze wanneer de tijd en omstandigheden het toelaten kunnen inzetten.

Lees ook
Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Intelligentia Taste Rooms: innovatief, experimenteel en creatief

Met een ijscoupe geïnspireerd op Japanse kersenbloesem won Intelligentia Taste Rooms uit Eindhoven de Gouden IJscreatie 2020. Wat maakt deze zaak op Strijp S, die is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020, zo bijzonder?

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Organisatie IJssalon van het Jaar past nominatieronde aan

Tussen 15 maart en eind mei zou voor de zes genomineerde ijssalons voor de titel IJssalon van het Jaar een spannende tijd aanbreken. Met een hygiëne-audit en het bezoek van mystery guests. Maar door de maatregelen die het kabinet nu neemt om het nieuwe coronavirus COVID-19 in te dammen, wordt de controleperiode verkort én aangepast.

Drie dagen ijs-spiratie

Drie dagen ijs-spiratie

De ijssector blijft groeien. Misschien iets minder dan voorheen, maar desondanks groei. Steeds meer bedrijven binnen het bakkersambacht richten zich ook op ijs. Een podium voor ijsspecialisten mocht daarom op Bakkersvak niet ontbreken. Met drie dagen vol wedstrijden inspireerde de ijsbranche alle bezoekers.