IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

MokkATOFF_FOTRO jEROM rOZENDAAL

Mokkatoff in Brussel vierde op 14 juli haar eerste verjaardag. Doordat de verkoop van ijs en frozen yoghurt van meet af aan goed verliep, kan de ijssalon rustig op zoek naar de gouden wintercombinatie en haar concept bijschaven. Tijdens de coronacrisis heeft men ook het succes van take-away ijs geproefd.

“Une glace”, “ein eis”, “een ijsje.” Wie vijf minuten aan de kassa van ijssalon Mokkatoff staat, hoort de drie officiële landstalen van België voorbijkomen. Maar behalve Nederlands, Duits en Frans spreken de gasten tal van andere talen. De zaak bevindt zich in Tervuren, een chique buitenwijk van Brussel. “De wijk kent een grote internationale gemeenschap”, verklaart Aldo Moreels (54) die de ijssalon runt samen met zijn vrouw Isabella Donny (45).

Aldo Moreels is een geboren Tevurenaar en tot vorig jaar bestierde hij op dezelfde locatie een kranten- en tabakszaak. Toen kwamen de expats, waarvan velen in het Europese parlement werken, bij hem voor een krant in hun landstaal. “Er zat geen toekomst in de krantenzaak. Bovendien hebben we acht kinderen en zochten we ook iets wat de kinderen later over kunnen nemen, of tenminste één van hen. Op dit moment helpen er al drie kinderen mee in het bedrijf”, verklaart het echtpaar hun carrièremove.

Meer weten Aldo Moreels en zijn ijssalon Mokkatoff? Lees dan het complete artikel online of in Vakblad IJs nummer 51. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. BTW.

Lees ook
‘Gastvrijheid kost niks’

‘Gastvrijheid kost niks’

Ramon de Witte runt vistaria De Fontein in Westkapelle, zijn broer Pascal de naastgelegen brasserie. De verbouwde vistaria was net een week open toen de lockdown werd afgekondigd. De Zeeuwse horecabroers schakelden toen snel over op bezorging.

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJs&Spijs

Genomineerd voor IJssalon van het Jaar: IJs&Spijs

Na een zomerpauze (noem het gerust coronapauze) pakte de jury van de IJssalon van het Jaar-verkiezing in augustus en september de notitieblokken op om de genomineerden te bezoeken. Inmiddels zijn alle vijf kanshebbers beoordeeld, door zowel vakjury als een inspecteur voedselveiligheid & hygiëne. Hoe staan de deelnemers zelf in de wedstrijd? We gaan...

Overwinteren na het coronaseizoen

Overwinteren na het coronaseizoen

Onzekerheid is troef in 2020. Gelukkig hebben we wel kunnen profiteren van een zomer met overwegend goed weer, een geluk bij een ongeluk. Je kunt dat natuurlijk van twee kanten bekijken: wat had ik omgezet als er geen corona was geweest, maar de benadering ‘hoe veel verder was de omzet weggezakt met ook nog een slechte zomer’ lijkt beter te helpen.