IJssalon Lo Solé: ‘Onze gasten bleken heel trouw en loyaal’

Lo Solé_Foto Oscar 1

Foto: Oscar van der Wijk

“We zijn behoorlijk creatief geweest”, beaamt Joep Minten als we hem vragen hoe hij en Inge Groenewegen van IJssalon Lo Solé de coronacrisis hebben aangepakt. Van familieboxen met ijs-tapas tot samenwerken met andere ondernemers, een webshop en een heel nieuw extra terras aan de overkant van de weg: “Het is niet onze aard om af te wachten.”

We staan aan het begin van de zomer als we Joep spreken. Hoe alle ellende begon, staat hem nog helder voor de geest. “Die mededeling op zondag 15 maart om half zes dat de horecadeuren om zes uur moesten sluiten…” Hij zucht. “We hebben niet alleen een ijssalon, maar ook een restaurant en daar zaten natuurlijk gasten te dineren. We zorgden dat ze de gang waar ze aan bezig waren rustig op konden eten, en we boden gelijk de keuze om de resterende gangen mee te nemen voor thuis of te laten bezorgen. Je moest wat hè.”

En daarmee was vrijwel direct de bezorgservice van Lo Solé van start. “We waren er achter de schermen al mee bezig dus we dachten ‘als we dit nu gelijk opzetten, dan hebben we hopelijk een stapje voor’.” Joep en Inge begonnen op maandag gelijk met het inrichten van de webshop. “Het zit niet onze aard om af te wachten wat er gaat gebeuren.” Maar het had uiteraard wel wat voeten in de aarde. “Het belangrijkste was: hoe gaan we dit verantwoord en veilig doen? Voor onze gasten, onszelf en voor onze medewerkers.” 

Meer weten over hoe IJssalon Lo Solé de coronacrisis aanpakt? Lees dan het hele artikel online of in Vakblad IJs 51-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
Ondernemers krijgen langer de tijd om belastingschuld af te lossen

Ondernemers krijgen langer de tijd om belastingschuld af te lossen

Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen, krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen. Zij krijgen nu 36 maanden de tijd om de belastingschuld terug te betalen en hoeven pas vanaf 1 juli 2021 terug te betalen. Daarnaast kunnen ondernemers die al eens uitstel hebben aangevraagd, hun...

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen leden op om tweede lockdown te voorkomen

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen leden op om tweede lockdown te voorkomen

Het gaat niet goed met de coronacijfers. Het aantal besmettingen neemt sterk toe en ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom roepen VNO-NCW en MKB-Nederland hun leden op om er alles aan te doen om een tweede lockdown te voorkomen.

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

IJssalon slaat aan in internationale wijk van Brussel

Mokkatoff in Brussel vierde op 14 juli haar eerste verjaardag. Doordat de verkoop van ijs en frozen yoghurt van meet af aan goed verliep, kan de ijssalon rustig op zoek naar de gouden wintercombinatie en haar concept bijschaven. Tijdens de coronacrisis heeft men ook het succes van take-away ijs geproefd.