IJssalon IJs & Spijs beste IJssalon van 2017

24 maart 2017

Tijdens de internationale dag van het ambachtelijk ijs was het in alle ijssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum een feest. Extra groot feest was het in Haps bij IJssalon IJs & Spijs. Deze ijssalon heeft namelijk de titel ‘Beste IJssalon van het Jaar 2017’ binnen gesleept!

De top 5 ijssalons van 2017

Op 21 en 22 februari 2017 vonden de IJsVak-Wedstrijden plaats. De beste vijf deelnemers in de gecombineerde categorieën ‘Gouden IJscreatie’ (de beste IJscoupe) en de ‘Gouden IJsspatel’ (het beste hazelnoot ijs) waren genomineerd voor de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’. Dit waren:

Jacqueline Hilders (IJscafé da Benito te Haarlem), Claudio Tabbers (Claudio’s IJssalon te Apeldoorn), Leon Kees (IJssalon Kees te Geldrop), Mark van Gaal (IJs & Spijs te Haps) en Kees Arends (IJssalon Frezzo Breda te Breda).

De strijd barst los

De afgelopen weken streden de vijf genomineerde ijssalons hard om de titel. Ze kregen bezoek van een mystery guest, evenals een gecertificeerd inspectiebureau. Dit beoordeelde het bedrijf op de toepassing van hygiënische aspecten. Ook waren de ijssalons actief op social media. Hiermee verdienden ze punten voor de mate van interactie met de klanten. De strijd was erg spannend en de scores lagen zeer dicht bij elkaar. De punten van alle onderdelen zijn opgeteld en daar is een gelukkige winnaar uit gekomen.

IJssalon IJs & Spijs te Haps

In alle vijf de ijssalons werd de uitslag bekend gemaakt en was het feest, omdat ze bij de vijf beste ijssalons van Nederland horen. Om exact 16.15 is bekend gemaakt dat IJs & Spijs in Haps de ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ is. Jacques Vos (voorzitter Ambachtelijk IJscentrum) overhandigde de beker, oorkonde en bloemen aan eigenaren Mark en Jade van Gaal. De titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2017’ had op geen beter moment kunnen komen, vandaag werd namelijk ook het tienjarig bestaan van de IJssalon gevierd.

Uitslag Beste IJssalons van 2017

  • 1e IJs & Spijs te Haps
  • 2e Claudio’s IJssalon te Apeldoorn
  • 3e IJscafé da Benito te Haarlem
  • 4e IJssalon Kees te Geldrop
  • 5e IJssalon Frezzo Breda te Breda

Altijd op de hoogte blijven?