'IJssalon heeft andere risico's'

4 februari 2015

UDEN - "Wij zijn in Nederland de enige met een ijssalonpolis. Of een dergelijke polis in het buitenland bestaat? Ik heb geen idee." Piet-Hein Berden van verzekeringsmaatschappij DeKeyser Zekerheid benadrukt op de IJsVak-Beurs het unieke van de verzekering voor ijsbereiders.

"Drie jaar geleden hebben we de ijssalons uit de polis voor de horeca gehaald. IJssalons zijn de krenten in de pap. Ze hebben 'mooie risico's." Berden doelt daarmee op het doorgaans ontbreken van een gasfornuis in een ijssalon. "IJssalons werken niet met vet en met vuur. Het zijn schone bedrijven en bovendien zijn ijsbereiders een ander type ondernemer dan andere horeca." Om al die redenen kan DeKeyzer een gunstige polis bieden, zo stelt hij.

Er zijn echter ook risico's die zich  in andere horecasectoren minder voordoen. "IJssalons zijn in de winter dicht. Het pand wordt dan niet bewaakt, dus zijn ze inbraakgevoeliger."  De ijssalonpolis van Berden DeKeyser biedt het hele jaar dekking, ook als de zaak gesloten is. Niet alleen de salon zelf, met de ijskoeling en de vitrine, is verzekerd, maar bijvoorbeeld ook het terras en de windschermen.

De IJsVak-Beurs in Markant Uden in Uden, is vandaag (woensdag 4 februari) nog te bezoeken tot 17.00 uur.

   

Altijd op de hoogte blijven?