Mooiste ijscreatie komt van IJssalon Florence

5 februari 2015

UDEN – Marjo Janssen van IJssalon Florence in Nederweert is de winnaar van ‘De Gouden IJscreatie 2015’. Met een prachtige op Marokko geïnspireerde ijscreatie die de naam Tagine draagt, wint de ijsbereidster deze prestigieuze titel. De prijs werd uitgereikt tijdens IJsVak-Beurs, op 3 februari in theater Markant in Uden.

Geitenkaas

In de ijscreatie van Janssen is onder meer een warme appel-vijgencompote verwerkt. Ook combineerde ze de smaken geitenkaas, mascarpone, honing en yoghurtijs. Tweede in deze wedstrijd werd Frank Ceelen, van Huupkens IJs in Heythuysen. Derde werd Caroline Kooij van IJssalon De Hoop in Blaricum. Ceelen werd door zijn hoge score in de deelname aan de Gouden IJsspatel (wedstrijd om het lekkerste yoghurtijs) en de Gouden IJscreatie ook nog eens bekroond tot Vakman van het Jaar 2015.

Beoordeling

Tagine_marjojanssen_vakbladijs-Medium-200x300 Marjo Janssen met haar coupe Tagine, dat bewust met een g en net met een j is geschreven, voor een Italiaanse twist.

De creaties werden door een vakjury, anonieme jury en praktijkjury beoordeeld op onder andere presentatie, smaak, hygiëne, haalbaarheid en kostprijs. De ijsbereiders werden daarnaast getoetst op werkwijze en voorbereiding.

De deelnemers kregen dit jaar de opdracht om in zes minuten vier identieke ijscreaties, met minimaal drie ijssmaken, neer te zetten. Het yoghurtijs dat de deelnemers in de strijd om de ‘Gouden IJsspatel 2015’ moesten maken, moest hierin verwerkt zijn. In totaal namen 24 ijsbereiders deel aan de wedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven?