IJssalon Florence behaalt derde plaats in Rome

Steff Janssen van IJssalon Florence

Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert heeft afgelopen weekend tijdens het Gelato Festival Next Generation 2019 in Rome de 3e plaats behaald. In het Villa Borghese park maakte hij zijn nieuwe smaak ‘apricot almond pie’, een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato.

“IJs draaien is natuurlijk al een mooi vak, maar als je het op zo’n locatie mag doen dan is dat helemaal top”, aldus Steff. In deze ijswedstrijd nam hij het op tegen andere ijssalons uit onder andere Spanje, Hongarije, Bulgarije, Duitsland en België.

Beoordeling
De wedstrijd startte vrijdag 12 april met de voorbereidingen. Zaterdag 13 april werd er al vroeg in de ochtend maar liefst 60 liter ijs gedraaid. Hierna stond Steff de jury te woord om de smaak en grondstoffen van zijn creatie toe te lichten. Na complimenten van de jury voor de smaak en presentatie van zijn ijs, volgde de daadwerkelijke beoordeling.

In de beoordeling weegt het juryrapport voor 60% mee, de overige 40% wordt gebaseerd op de beoordeling van het aanwezige publiek dat de kans kreeg alle verschillende smaken te proeven. Na een spannende prijsuitreiking eindigde IJssalon Florence op een mooie derde plaats. Ook een speciale kinderjury was vol lof over het ijs van Steff, en beloonde hem met een eerste plaats.

Dat Steff in de prijzen is gevallen is niet zo vreemd want afgelopen jaar won hij goud met zijn ijscreatie en daardoor won IJssalon Florence voor de vierde keer de titel Beste ijssalon van Nederland.

Dossiers
Lees ook
IJsbereiden in de Restaurantkeuken

IJsbereiden in de Restaurantkeuken

Er zijn steeds meer chefs in de restaurantkeuken die zelf hun huisgemaakt ambachtelijk ijs maken. Wat zijn de verschillen met ijsbereiden in de ijssalon, en waar moet een chef op letten om goed ambachtelijk ijs te bereiden? In dit artikel de ins en outs over het maken van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken.

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Partijen ondertekenen intentieverklaring voor Sectorhuis IJs

Teun Loonen (voorzitter branchevereniging), Theo Clevers (voorzitter Gilde) en Harry van der Zaag (directeur Lentiz |Cursus & Consult, namens IJscentrum) ondertekenden op 2 maart op Bakkersvak de intentieverklaring voor het vormen van het Sectorhuis IJs. Hierbinnen willen de partijen intensief samenwerken om ambachtelijk ijs te promoten en de sector...

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

Intentieverklaring onderstreept gewenste komst Sectorhuis IJs

De komst van het Sectorhuis IJs is zo goed als rond. De branchepartijen, die hierin gaan samenwerken, tekenen op 2 maart op Bakkersvak/IJs-Vak een intentieverklaring. In dit document spreken de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en het IJscentrum uit een sectorhuis te willen vormen om intensief samen op te trekken...