IJsmakers tonen het vak op Gelatissimo 2020

17 januari 2020

Op de ijsvakbeurs Gelatissimo delen professionele ijsmakers Filippo Zampieron, Federico Maronati van de Artigeniale Rovigo School en Giorgio Ballabeni van Ballabeni Icecream hun expertise. De vakbeurs zal plaatsvinden tussen 15 en 19 februari in Stuttgart

Op Gelatissimo kunnen geïnteresseerden alles te weten komen over de productie van ijs. Naast een programma van workshops en demonstraties presenteren exposanten uit binnen- en buitenland de nieuwste trends en de laatste ontwikkelingen op het gebied van ijsmachines en koeltechnologie.

De ijsmakers

" Al meer dan dertig jaar verfijn ik mijn recepten, werk ik aan mijn techniek, de perfecte mix van ingrediënten, smaak en het perfecte mondgevoel," zegt Filippo Zampieron. Samen met Federico Maronati onderwijst Zampieron het ambachtelijk ijsbereiden op de Artigeniale trainingsschool in Rovigo, Italië. Daarnaast geeft hij workshops in heel Europa. Op Gelatissimo laten hij en Giorgio Ballabeni hun expertise zien. Ballabeni deelt de geheimen van de ijsbereiden en richt zich onder andere op het gebied van veganistische ijsproductie.

De Grand Prix Gelatissimo

Daarnaast vinden er op Gelatissimo 2020 dagelijks wedstrijden plaats. De beste ijsmakers gaan de strijd met elkaar aan. De grote finale van de Grand Prix Gelatissimo vindt plaats op de vierde dag van de beurs. Dan moeten de driedaagse winnaars live hun mango-ijs draaien. Een deskundige vakjury selecteert vervolgens de algehele winnaar en overhandigt de felbegeerde trofee, de Coppa Gelatissimo.

Voor het eerst vindt er in 2020 op de laatste dag van de beurs nog een ijswedstrijd plaats: de 'Intercoppa'. De drie finalisten van de Gelatissimo 2020 Grand Prix strijden hier tegen de Grand Prix-finalisten van de twee voorgaande jaren. Voor deze wedstrijd moeten de ijsbereiders bierijs maken.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?