Nieuws

IJsjes betalen met verbrande calorieën

Koupe IJsbar

In Amsterdam opent op 5 april de eerste calorieneutrale ijsbar ter wereld. Hier betalen klanten hun ijsje niet met geld maar met verbrande calorieën. In deze pop-up winkel staan diverse fitnessapparaten. Zodra klanten voldoende calorieën hebben verbrand ontvangen ze een ijsje. De ijsbar is een initiatief van Koupe. Het ijsmerk wil met de actie benadrukken dat een gezonde levensstijl hand in hand kan gaan met lekker eten, zolang je een juiste balans nastreeft

Health guru Jet van Nieuwkerk is tijdens de opening aanwezig als eregast. “In aanloop naar de zomer maken mensen zich massaal druk om de aangekomen winterkilo’s, wat vaak resulteert in een ongezond en moeilijk crash-dieet. Zonde, want met een juiste balans kun je heerlijk verantwoord eten, het hele jaar door. Daar hoort ook een ijsje bij!”

In Koupe’s calorieneutrale ijsbar wordt het bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt om die goede balans zelf te ervaren. De bar is namelijk uitgerust met spinningfietsen, roeiapparaten en crosstrainers die precies het calorieverbruik meten. Zo kunnen bezoekers zelf hun gewenste aantal calorieën bij elkaar sporten en inruilen tegen ijs ter waarde van de verbrande calorieën. “Omdat Koupe-ijs bijna de helft minder calorieën en 70 procent minder suiker bevat dan normaal ijs, is het bovendien helemaal niet zo’n grote inspanning. Daarnaast is ons ijs eiwitrijk, dus ideaal als traktatie na het sporten”, aldus Jaco Pieper, oprichter van Koupe.

De ijsbar aan de Prinsengracht 715 in Amsterdam opent op 5 april om 11:00 uur en is tot en met zondag 8 april dagelijks te bezoeken tussen 10:00 uur en 20:00 uur.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *