IJscentrum start met speciale horecatraining

Ijsbereiden in horeca_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum start in februari met een serie tweedaagse trainingen IJsbereiden in de horeca. Tijdens deze cursus leren chefs zelf hun ambachtelijk ijs bereiden, zodat ze hun gasten een huisgemaakt ijsdessert kunnen aan bieden.

Als chef in de keuken ben je dagelijks bezig met het bereiden van geluksmomenten voor je gasten. Het nagerecht is als afsluiter van het diner bepalend voor het totale belevingsoordeel van de gasten. Het dessert moet top zijn, ook het ijs.

Cursus IJsbereiden in de horeca

Met de cursus IJsbereiden in de horeca leert de chef alles over ijs maken; zowel ijs op basis van melkbestanddelen als vruchtenijs. De cursus richt zich specifiek op de bereiding van ijs in de restaurantkeuken. Er wordt dus met apparatuur en recepturen gewerkt op schaalgrootte, zoals in de restaurantkeuken gebruikelijk is.

Naast de basiskennis van de beide ijssoorten, is er veel aandacht voor de receptuurbalans. Mondgevoel en smeltgedrag zijn bepalend voor de smaakbeleving. Voor het volgen van deze cursus is een vooropleiding niet nodig. Wel moeten deelnemers bekend zijn met de professionele hygiëneregels in de keuken. Daarnaast is werkervaring in de keuken een pre. De cursus wordt afgesloten met het certificaat IJsbereiden in de horeca.

De tweedaagse cursus vindt plaats op diverse data in februari en maart. Hidde de Brabander en Jacques Vos verzorgen deze cursus in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Bekijk hier het cursusoverzicht van het IJscentrum.

Dossiers
Lees ook
Prestige Fruit deelt 600 kilo aardbeien uit aan foodprofessionals

Prestige Fruit deelt 600 kilo aardbeien uit aan foodprofessionals

De coronamaatregelen worden en versoepelt en de horeca mag - onder voorwaarden weliswaar - weer open. Om de horeca-ondernemers een hart onder de riem te steken deelde Prestige Fruit in totaal 600 kilo aardbeien uit onder foodprofessionals.

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

IJscentrum: laatste examens voor de zomer

Voor de deelnemers aan de cursus IJsbereider aan het IJscentrum is het een spannende week. Woensdag 1 en donderdag 2 juli zijn het namelijk de examendagen. Dan wordt hun opgedane kennis op het gebied van de praktijk en theorie van het ambachtelijk ijsbereiden getest. In totaal nemen 16 cursisten het examen af. Op 15 september vindt de diplomering plaats...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.