IJscentrum op zoek naar nieuw onderdak

14 maart 2019

Het IJscentrum in Wageningen onderzoekt de mogelijkheden om buiten Rijn IJssel Vakschool Wageningen te worden ondergebracht. Samen met een aantal voortrekkers uit de sector verkent de kennisinstelling momenteel de voorwaarden en kansen om als onafhankelijk IJscentrum te blijven opereren.

Kennisinstelling

Het IJscentrum is sinds haar oprichting in 1999 binnen de ijsbranche uitgegroeid tot een breed gedragen kennisinstelling. Jaarlijks worden er binnen het IJscentrum meer dan honderd cursisten opgeleid. Bovendien verzorgt het IJscentrum als onafhankelijk instituut de examens voor de ambachtelijke ijsbranche. Het IJscentrum maakt momenteel onderdeel uit van Rijn IJssel Vakschool Wageningen. 

Continuïteit

De Vakschool heeft besloten de activiteiten van het IJscentrum elders onder te brengen en onderzoekt momenteel de mogelijkheden en voorwaarden voor een overdracht van activiteiten. Daarvoor is de school in gesprek met Bakery Institute uit Zaandam en Beko Coöperatie. Voorop staat dat alle betrokken partijen zeer hechten aan de continuïteit van een onafhankelijke opleiding voor ijsbereiders.

Altijd op de hoogte blijven?