IJscentrum komt met dagtraining Macarons de Paris

Sigep 2

Het IJscentrum komt ook in 2022 met nieuwe trainingen. Op 16 februari geeft Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider Hidde de Brabander de dagtraining Macaron de Paris. 

Macarons zijn gekleurde luchtig koekjes aan elkaar geplakt met een vulling van bijvoorbeeld fruit of chocolade. De macaron biedt ook voor ijsbereiders veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een macaron gevuld met ijs of als decoratie.

De deelnemers aan deze cursus leren hoe ze deze klassieker moeten maken op basis van ei, amandelpoeder en poedersuiker, zodat ze de perfectie bite en een mooi glimmend laagje krijgen. Ook de vulling, zoals ganache, fruitgelei en ijs komen aan bod. 

Ga voor meer informatie over deze en andere cursussen naar het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Zoetwarenbeurs ISM keert terug

Zoetwarenbeurs ISM keert terug

Na twee jaar keert ISM, internationale vakbeurs voor chocolade en zoetwaren, weer terug. Van 30 januari tot en met 2 februari 2022 vindt ISM plaats in Keulen. In samenwerking met ProSweets Cologne, de internationale leveranciersbeurs voor de zoetwaren- en snackindustrie, vertegenwoordigt ISM Keulen de gehele sector.

InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP, de vakbeurs voor de bakkerij-, gebak- en ijssector, vindt van 19-22 februari 2022 plaats in Madrid in een hybride format. Dat betekent zowel face to face als digitaal. Aanwezig zijn de sectoren bakkerij-, zoetwaren-, ijs-, koffie- en aanverwante apparatuur.

Een sorbet of toch een sherbet?

Een sorbet of toch een sherbet?

In veel boeken wordt geen onderscheid gemaakt tussen sorbets en sherbets, of worden ze nog weleens door elkaar gehaald. Maar er zijn wezenlijke verschillen in de receptuur. Sherbets hebben een heel andere structuur, textuur en uiteindelijke smaakbeleving dan sorbetijs.