IJscentrum gesloten tijdens lockdown

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum sluit gedurende de tweede lockdown de deuren. Tot en met 19 januari wordt er geen les gegeven in de vakschool.

De weken van de kerstvakantie zouden er in het IJscentrum al geen cursussen plaatsvinden. Dan zitten ijsbereiders middenin de kerstdrukte. Als kijkt naar de informatie die de Rijksoverheid geeft, zou het IJscentrum open kunnen blijven. Het IJscentrum biedt namelijk praktijkonderwijs. "Toch vinden we het onverantwoord om open te blijven. Samen met de branche hopen we corona eronder te krijgen", laat het IJscentrum weten.

Geplande opleidingen

De sluiting van het IJscentrum heeft gevolgen voor de cursussen die gepland staan voor begin januari.

  • De cursus IJsbereider die op 5 januari zou starten, is geannuleerd. Ingeschreven deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gebracht en verzocht zich in te schrijven voor de cursus IJsbereider die start op 21 januari. Bekijk de agenda van het IJscentrum voor de nieuwe cursusdata.
  • De dagtraining Smaak vanuit de basis die op 7 januari zou plaatsvinden, verplaatst naar 1 februari. Reeds ingeschreven deelnemers hoeven geen actie te ondernemen. Cursisten die deze datum verhinderd zijn, kunnen contact opnemen met Diana Veltkamp.
  • De cursus IJsbereider met startdatum 13 januari, start nu op 20 januari.
  • De tweedaagse horecatraining met startdatums 15 februari en 22 februari komen te vervallen. Nieuwe data volgen.

Heb je vragen over het bovenstaande? Neem dan contact op met het IJscentrum.

 

Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.