IJscentrum geeft cursus Receptuur berekenen

5 april 2018

Jaap Pleit start 10 april met de cursus Receptuur berekenen. Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden voor deze cursus bij het Ambachtelijk IJscentrum.

Een goed uitgebalanceerd recept van een ambachtelijke ijsmix is de basis voor een kwaliteitsproduct. Inzicht in recepturen is onontbeerlijk voor een vakman die zijn eigen recepten wil ontwikkelen of een andere draai wil geven aan zijn ijs. Door inzicht te krijgen in de receptuurbalans van ambachtelijk ijs leert u recepten samenstellen of bestaande recepten te verbeteren.

Tijdens de cursus wordt met de cursisten een receptuurberekeningssheet opgebouwd en uitgewerkt in Excel, die u aan het eind van de cursus op USB-stick mee krijgt zodat u gelijk thuis aan de slag kunt gaan. Het doel van de cursus is:

  • Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept en de invloed van de smaakcomponenten
  • Leren bijsturen van de eigenschappen van het eindproduct op basis van kwaliteitsparameters van een recept
  • Het leren berekenen van de vriespuntverlaging
  • Het berekenen van de voedingswaarden van een product

Meer informatie over deze en andere cursussen van het Ambachtelijk IJscentrum is te vinden op de website.

Altijd op de hoogte blijven?