IJscentrum brengt in november de cursus Receptuur berekenen

Receptuur berekenen_Ijscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum zet de online cursus Receptuur berekenen weer op de planning. Op het randje van het jaar nog even goed bijgespijkerd worden in de materie van recepturen maken. Dat kan op 24 november in een 2,5 uur durende online cursus.

“Deze webinar gaan we in op de noodzaak van balans in je receptuur”, vertelt Jacques Vos. “Wat gebeurt er wanneer je halfvolle melk vervangt door magere melk? Er ontstaat een tekort aan vetten. Als je dit tekort niet compenseert met vervangende vetten, dan heeft dat invloed op het mondgevoel en op de stevigheid van je ijs. Dus je stuurt het vetgehalte bij door bijvoorbeeld slagroom of boter toe te voegen. Alles wat je doet, heeft invloed op de receptuur. Het doel van het webinar is ijsbereiders te helpen zelf hun basisijsmix bij te sturen en zo de smaak naar hun eigen hand te zetten. Wie weet kom je tot de conclusie dat je meer dan 1 basisijsmix nodig hebt om tot de beste resultaten te komen. Fruitsmaken hoeven bijvoorbeeld niet zo vet te zijn als romige smaken.”

De cursus Receptuur berekenen van het IJscentrum geeft de deelnemers inzicht in de samenstelling van een ijsrecept. Deze online cursus vindt plaats op 24 november. Meer informatie over deze en andere cursussen is te vinden op de website van het IJscentrum. Inschrijven kan bij Lentiz.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.