IJscentrum breidt cursusaanbod uit

nieuws_vaktechniek

Het IJscentrum in Wageningen heeft het vaste cursusaanbod uitgebreid. Nieuw zijn de twee eendaagse trainingen. Op 17 november is er de training IJs(s)maken vanuit de basis en op 24 november vindt de training Receptuurberekenen plaats.

IJs(s)maken vanuit de basis

Deze praktische training heeft als doel ijsbereiders kennis te laten maken met de mogelijkheden om van verse en rauwe producten ijs te bereiden. Door zelf samenstellingen te maken voor pasta's, sauzen, variegato's en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van de concurrentie.

Receptuurberekenen

Behalve het berekenen van de kwaliteitsparameters van een receptuur zoals vet, drogestof, eiwit en lactosepercentages, komt ook de vriespuntverlaging aan de orde en het berekenen van de voedingswaarden, die volgend jaar als een verplichting gaan gelden.

Internationale week

Verder gaat op 7 december de internationale training IJsbereider van start. Dit is de cursus IJsbereider uit het vaste programma van het IJscentrum, maar wordt verzorgd in het Engels. De cursus heeft een duur van vijf aaneengesloten dagen en wordt afgerond met een examen.

  • Zet ook het vaste programma in de agenda:
  • vanaf 1 september starten we weer met de cursussen IJsbereider,
  • op 16 september met de cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek,
  • op 12 novembercursus Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie.
  • op 18 en 19 november vind de cursus IJs & Patisserie weer plaats

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor bovenstaande cursussen. VAIJ-leden krijgen een korting door op het inschrijfformulier hun lidmaatschapsnummer te vermelden. Meer informatie op de website van het IJscentrum: www.ijscentrum.nl/cursussen.

 
Lees ook
Jubileumcampagne Amarena groot succes

Jubileumcampagne Amarena groot succes

Amarena, het symbool van Fabbri, bestaat dit jaar 100 jaar. Om dit te vieren, organiseerden Fabbri en Bakeplus een jubileumcampagne. “In deze campagne stond natuurlijk de honderdjarige Amarena centraal”, aldus beide ondernemingen. “Klanten van ijsbereiders konden bijvoorbeeld sparen voor een pot Fabbri-Amarena kersen, en maakten daarnaast kans op een...

IJscorner: ijssalon voor ieder budget

IJscorner: ijssalon voor ieder budget

HARDERWIJK - De IJscorner biedt negen betaalbare totaalconcepten voor ijsbereiders die met een bescheiden investering een ijssalon willen starten. De ondernemer heeft de keus uit verschillende schepijsvitrines variërend in inhoud en afhankelijk van het beschikbare budget. Beschikbare ruimte Hoe werkt het? De ondernemer kiest zelf één van de concepten...

IJssalon van het Jaar: de scores

IJssalon van het Jaar: de scores

WAGENINGEN – IJssalon De Hoop in Blaricum is de winnaar geworden van de verkiezing IJssalon van het Jaar 2016. Het zilver gaat naar Luciano’s IJssalon in Wassenaar. De derde stek is voor Alfons IJscreaties in Rijsbergen. De vierde plaats gaat naar IJssalon Paul Wilderink in Haaksbergen en de vijfde plek is voor IJs & Koffiesalon De Zoete Inval in...