IJscentrum breidt cursusaanbod uit

nieuws_vaktechniek

Het IJscentrum in Wageningen heeft het vaste cursusaanbod uitgebreid. Nieuw zijn de twee eendaagse trainingen. Op 17 november is er de training IJs(s)maken vanuit de basis en op 24 november vindt de training Receptuurberekenen plaats.

IJs(s)maken vanuit de basis

Deze praktische training heeft als doel ijsbereiders kennis te laten maken met de mogelijkheden om van verse en rauwe producten ijs te bereiden. Door zelf samenstellingen te maken voor pasta's, sauzen, variegato's en infusies haal je meer uit het ambacht en onderscheid je je van de concurrentie.

Receptuurberekenen

Behalve het berekenen van de kwaliteitsparameters van een receptuur zoals vet, drogestof, eiwit en lactosepercentages, komt ook de vriespuntverlaging aan de orde en het berekenen van de voedingswaarden, die volgend jaar als een verplichting gaan gelden.

Internationale week

Verder gaat op 7 december de internationale training IJsbereider van start. Dit is de cursus IJsbereider uit het vaste programma van het IJscentrum, maar wordt verzorgd in het Engels. De cursus heeft een duur van vijf aaneengesloten dagen en wordt afgerond met een examen.

  • Zet ook het vaste programma in de agenda:
  • vanaf 1 september starten we weer met de cursussen IJsbereider,
  • op 16 september met de cursus Gespecialiseerd IJsbereider – Vaktechniek,
  • op 12 novembercursus Gespecialiseerd IJsbereider – Technologie.
  • op 18 en 19 november vind de cursus IJs & Patisserie weer plaats

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor bovenstaande cursussen. VAIJ-leden krijgen een korting door op het inschrijfformulier hun lidmaatschapsnummer te vermelden. Meer informatie op de website van het IJscentrum: www.ijscentrum.nl/cursussen.

 
Lees ook
Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

‘Experimenteer eens met eigen wafels of koekjes’

Meester Patissier Hidde de Brabander werkt bij het IJscentrum en doet niets liever dan verschillende disciplines combineren. Niet gek dus dat hij de ‘transportmiddelen’ van ijs eens onder de loep neemt. “Netto gezien is het namelijk zo’n 10 tot soms wel 50 procent van je hapje. Experimenteer daarom eens en maak daarmee je ijsje exclusiever."

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.