IJscafé Holland maakt lekkerste yoghurtijs

5 februari 2015

UDEN-WAGENINGEN - Ambachtelijk ijsbereider Ron Holland van IJscafé Holland in Uden, heeft gisteren tijdens de IJsVak-Beurs in evenementenhal Markant in Uden de ‘De Gouden IJsspatel’ ontvangen voor het maken van het lekkerste yoghurtijsje. IJsbereiders uit heel Nederland strijden op de beurs ieder jaar om deze felbegeerde titel. Iedere editie staat een andere ijssmaak centraal. Dit jaar was dat yoghurtijs.

De 47 deelnemers gingen al op 15 januari in Wageningen de strijd aan om met een zelfbereide ijsmix het beste yoghurtijs te maken. De beoordeling vond een dag later plaats. Op 3 februari werden de bekers uitgereikt. IJsmaker Ron Holland laat met de titel zien het vak van ambachtelijk ijsbereider volledig in de vingers te hebben. IJscafé Holland heeft vestigingen in Uden en Schijndel.

De top-3:

  • 1e plaats Ron Holland – IJscafé Holland in Uden
  • 2e plaats Luc Blok – Luciano’s IJssalon in Wassenaar
  • 3e plaats Antoon van den Hombergh – IJssalon de Zeuten Inval in Velden

Lastig

Holland ontving in theater Markant in Uden, tijdens de IJsVak-Beurs, uit handen van de voorzitter van de commissie IJsVak-Wedstrijden Jacques Vos, de prijsbeker voor ‘De Gouden IJsspatel 2015’. De ijsbereider was door het dolle heen. Yoghurtijs is lastig om te maken omdat je als ijsbereider niet alleen kennis van ijs maken moet hebben, maar ook van de complexiteit van yoghurt. Dit ijs wordt al snel waterig, te koud of korrelig.

De IJsVak-Wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren en worden dit jaar voor de 9e keer georganiseerd.

Podium

De IJsVak-Beurs vindt dit jaar voor de 21e keer plaats. De beursvloer staat dit jaar voor het eerst in Markant Uden en is daarmee ook het podium voor de IJsVak-Wedstrijden. De vakwedstrijd is een initiatief van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders, de VAIJ. Meer info: www.ijsvakbeurs.nl of www.vaij.nl.

Altijd op de hoogte blijven?