IJsbranche in de media - april 2022

Ijsvitrine_Bakkersvak 2019

Het ijssalon is volle gang. Nieuwe IJssalons, drukke paasdagen, trends en langer open vanwege de ramadan. Wat kwam er afgelopen maand over de ijsbranche voorbij in de media?

Miuz Gelato Artigianale
Miuz Gelato Artigianale is een nieuwe ijssalon aan de Overtoom. De Italiaan Carlo Petroni is de eigenaar en hij maakt ‘gelato’ in klassieke en nieuwe smaken. Patricia Jacob van De Westkrant bezoekt de salon.

Overname
Jacqueline van de Westelaken en Janny Aalberts verkopen hun IJssalon en chocolaterie De Dames in Oirschot en Son. “Nu is het tijd om, mét onze energie, een ander pad in te slaan en meer aandacht te geven aan familie”, zeggen ze in het Brabants Dagblad.

Wachthuisje
De Stentor bezoekt De IJswachter. In dit kleine authentieke wachthuisje op de weg van Kloosterhaar naar Balderhaar verkopen Liza en Wout Bakhuis ambachtelijk en lokaal gemaakt schepijs.

IJssalon Frosty’s
Carlos Leeflang, eigenaar van de Subway bij de Universiteit Twente, opent halverwege mei in hetzelfde gebouw ijssalon Frosty’s. Hier gaat hij om te beginnen zeven smaken schepijs verkopen vertelt hij aan Tubantia.

Overlijden oprichter IJspaleis
In BN de Stem aandacht voor het overlijden van André Gijzen. Hij begon in de jaren ’60 het IJspaleis. Geboren in een familie van ijsbereiders ging Gijzen aan de slag bij een bakker, maar dat duurde niet lang. “Op zaterdag ging mijn vader geen broodjes bakken, maar op pad met de ijscokar. Dat verdiende beter”, aldus zoon Wally.

Pasen
Het was mooi weer met Pasen en dat zorgde voor drukte bij de ijssalons. Omroep Groningen bezoekt verschillende ijssalons in de omgeving. Overal was het gezellig druk.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Overname ijssalon Leuven
De broers Baran en Umut Tasdemir nemen de Leuvense ijssalon Decadenza Gelateria over, meldt HLN. “Iedereen houdt toch van ijsjes? Toen we de kans kregen om het over te nemen hebben we geen moment getwijfeld.”

Meer productiecapaciteit
IJsmaker Ilan Nakar heeft zijn productiecapaciteit uitgebreid, staat te lezen in de Meppeler Courant. “Tot nu toe kon er alleen ijs gemaakt worden in onze ijsmakerij in Meppel, maar met Giethoorn erbij kan ik nu ook onze catering naar een hoger plan tillen.”

IJssalon in jaren ’60-stijl
In de buurt Enschede bezoekt de nieuwe IJssalon Roll N Cone. Deze ijssalon in jaren ’60-stijl verkoopt Italiaans ambachtelijk ijs.

IJstrends
Omroep Brabant vraagt drie Brabantse ijsbereiders naar de ijstrends van 2022. Minder suiker en vegan zijn trends, maar traditionele smaken als stracciatella, vanille en aardbei blijven.

Coco Gelato
In het centrum van Gent opent Emilia Joye de nieuwe ijssalon Coco Gelato de deuren, meldt PZC. “Hazelnoot met cacao, pindakaas-jelly en twintig andere smaken.”

Ramadan
Tijdens de ramadan ging IJssalon IJskoud de Beste in Amsterdam ook ’s nachts open. “We pretenderen een sociale ijssalon te zijn: voor arme mensen, voor rijke mensen, voor iedereen van elke afkomst. En dus gaan we voor onze islamtische gasten langer open”, vertelt Gastheer Joop Jorna aan het Parool.

 

Dossiers
Lees ook
Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

Belgische ijsondernemers starten nieuwe uitdaging in foodtruck

De Belgische ijsondernemers Rob Thys en Wendy Leliaert starten met een nieuwe uitdaging. Woensdag 29 juni openden zij in Zonhoven hun nieuwe ijstruck De Smaakbom.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.