IJs van Tudy’s Kitchen verkrijgbaar bij Qsta

Tudy's Kitchen_Qsta

Tudy’s Kitchen in Amsterdam staat voor handgemaakt ijs van verse en lokale ingrediënten in bijzondere smaken, zoals ijs met krokant gebakken kippenvel en wafels. Het ijs is sinds eind oktober verkrijgbaar bij de online versmarkt Qsta.

Grandma Tudy, de oma van oprichtster Nekeia Boone, vormt de inspiratie voor Tudy’s Kitchen. Haar keuken was ‘the place to be’. De altijd vrolijke Tudy maakte grapjes, kende iedereen en stond wijd en zijd bekend om haar gebraden kip. Zoals bij zoveel zwarte gezinnen vormde haar keuken het hart van het huis, waar iedereen uit de buurt aan de rode tafel kon aanschuiven voor gezelligheid en lekker eten.

Tudy's Kitchen

Nekeia maakt ijs net zoals Grandma Tudy deed. Ze mixt en mengt ingrediënten zonder recept. “Wij maken ijs zoals mijn grandma Tudy in Harlem, NYC, kookte: puur op gevoel, freestylend met ingrediënten, tot in de perfectie.” Het ijs wordt handgemaakt van verse en lokale ingrediënten en heeft bijzondere smaken, zoals ijs met krokant gebakken kippenvel en wafels, ijs met in balsamico geroosterde bosbes en honinggeitenkaas, en ijs van vanillebonen met een vleugje fleur de sel.

Naast bijzondere smaken wil het bedrijf zakelijke kansen creëren voor ondervertegenwoordigde groepen in de maatschappij, met name vrouwen en gekleurde mensen. Het ijsmerk is naar eigen zeggen “black-owned en grotendeels door vrouwen gerund”.

Qsta

Het ijs van Tudy’s Kitchen is verkrijgbaar bij Qsta. Qsta is een online versmarkt voor foodprofessionals. Het bedrijf biedt telers en producenten een platform om hun producten te verkopen. Qsta biedt onder andere een Horeca, Slagers-, Bakkers- en Vismarkt.

Dossiers
Lees ook
IJs in de media - november 2022

IJs in de media - november 2022

Unilever houdt Ben & Jerry's, overwinteren met poké bowls en zorgen om de toekomst. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Bijzonder kerstdessert

Bijzonder kerstdessert

Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

‘Innovatie staat nooit stil’ - Experimenteren met hummus, eiwitrijk en suikerarm ijs

De winterperiode leent zich uitstekend om te experimenteren met nieuwe ijssmaken. Hoe pak je dat aan en breng je zo’n innovatie aan de man? Drie ervaringsdeskundigen vertellen. Innovatie zorgt dat je relevant blijft en je boort zo nieuwe afzetmarkten aan.

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of