IJs-Vakwedstrijden schuiven door naar oktober

Gouden Ijscreatie 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

Easyfairs maakte 31 januari bekend dat Bakkersvak en IJsvak in 2022 plaatsvinden op 16, 17 en 18 oktober. Dit heeft ook gevolgen voor de IJs-VakWedstrijden. Deze schuiven mee naar oktober 2022.

Vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus nam Easyfairs het besluit om de vakbeurs van de bakkers- en ijsbranche te verplaatsen naar oktober. Het Ambachtelijk IJscentrum besloot om de beursorganisatie hierin te volgen. “Uit solidariteit met Easyfairs én omdat de commissie wedstrijden van mening is dat de vakwedstrijden een podium en publiek verdienen.”

IJs-VakWedstrijden

Dit betekent dat de Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de SVH Meesterdag in 2022 plaatsvinden in oktober. Bij de Gouden IJsspatel staat in 2022 de smaak stracciatella centraal. De vierentwintig beste ijsmakers uit de voorrondes draaien live op IJsVak stracciatella-ijs.

Ook de deelnemers aan de Gouden IJscreatie gaan aan de slag tijdens IJsVak. Zij maken in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties. Voor deze wedstrijd kunnen ijsbereiders zich nog tot 13 februari inschrijven en hun recepturen aanleveren. De top 3’s van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar.

SVH Meesterdag

Op de SVH Meesterdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Ze gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de winnaar bepalen. De tweede wedstrijd is een live battle, waarbij de SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aan gaan. Van de inhoud van een mystery box moeten ze een sorbet- of roomijsje maken.

Lees ook
Beste ijsbereiders ter wereld volgens Gelato Festival World Ranking

Beste ijsbereiders ter wereld volgens Gelato Festival World Ranking

Jaarlijks publiceert de organisatie van het Gelato Festival een lijst met daarop de beste ijsbereiders ter wereld. Onlangs publiceerden ze de lijst van 2022: Gelato Festival World Ranking 2022.

Nils Hendrikse en Bas van Haaren geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereiders

Nils Hendrikse en Bas van Haaren geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereiders

Bij het IJscentrum vond op 4 juli de inauguratie van Nils Hendrikse en Bas van Haaren als SVH Meesterijsbereiders plaats. Daarnaast presenteerden de twee ook hun nieuwe boek -12°C Gelato.

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

Bakkersvak & IJs-Vak verplaatst naar maart 2023

De komende editie van Bakkersvak & IJs-Vak die gepland staat op 16, 17 en 18 oktober 2022 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 5, 6 & 7 maart 2023 op verzoek van de overgrote meerderheid van de ingeschreven exposanten. Dat laat de organisatie weten.