IJs-Vakwedstrijden schuiven door naar oktober

Gouden Ijscreatie 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

Easyfairs maakte 31 januari bekend dat Bakkersvak en IJsvak in 2022 plaatsvinden op 16, 17 en 18 oktober. Dit heeft ook gevolgen voor de IJs-VakWedstrijden. Deze schuiven mee naar oktober 2022.

Vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus nam Easyfairs het besluit om de vakbeurs van de bakkers- en ijsbranche te verplaatsen naar oktober. Het Ambachtelijk IJscentrum besloot om de beursorganisatie hierin te volgen. “Uit solidariteit met Easyfairs én omdat de commissie wedstrijden van mening is dat de vakwedstrijden een podium en publiek verdienen.”

IJs-VakWedstrijden

Dit betekent dat de Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de SVH Meesterdag in 2022 plaatsvinden in oktober. Bij de Gouden IJsspatel staat in 2022 de smaak stracciatella centraal. De vierentwintig beste ijsmakers uit de voorrondes draaien live op IJsVak stracciatella-ijs.

Ook de deelnemers aan de Gouden IJscreatie gaan aan de slag tijdens IJsVak. Zij maken in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties. Voor deze wedstrijd kunnen ijsbereiders zich nog tot 13 februari inschrijven en hun recepturen aanleveren. De top 3’s van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar.

SVH Meesterdag

Op de SVH Meesterdag laat het Gilde van SVH Meesterijsbereiders zijn vakmanschap zien én proeven. Ze gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje, waarbij de beursbezoekers de winnaar bepalen. De tweede wedstrijd is een live battle, waarbij de SVH Meesterijsbereiders samen met een student de strijd met elkaar aan gaan. Van de inhoud van een mystery box moeten ze een sorbet- of roomijsje maken.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Genomineerden IJssalon van het Jaar 2023

Zes ijssalons maken kans op de titel IJssalon van het Jaar 2023. Zij krijgen tussen nu en eind mei bezoek van verschillende professionals. Half juni maakt Vereniging Ambachtelijk IJscentrum bekend welke ijssalon wint.

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

Peren demi-ijs wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2024

De ijssmaak voor de volgende editie van de Gouden Spatel is bekend. Wedstrijdvoorzitter Theo Clevers maakte tijdens het IJsVak Gala op 6 maart bekend dat de deelnemers in 2024 aan de slag moeten met peren demi-ijs.

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

9.000 bezoekers op Bakkersvak & IJs-Vak

De tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak op 5, 6 en 7 maart werd bezocht door 9.000 professionals, laat beursorganisator Easyfairs weten. Dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020. “Wij hebben intens genoten van elk moment. De sfeer was meer dan goed, het bruiste van de (nieuwe) activiteiten en exposanten waren erg te spreken over de bezoekerskwaliteit”,...